Kako se Whitney Houston ponovo našla u centru skandala iako više nije živa

Piše: Redakcija

Pjevačica Whitney Houston koja od 2011. više nije među živima ponovo je počela da nastupa. Poslije nekoliko legendarnih muzičara koji su probili led, ona je četvrta ili peta ličnost koja je na bini počela da se pojavljuje kao hologram. Njeni sada već sredovječni fanovi uživaju kao da je tu.

Ipak, kao što je tokom posljednjih godina života neprekidno bila u žiži interesovanja zbog privatnog života, tako i sada nije mogla da se pojavi a da se oko njenog imena ne isplete neki skandal.

Naime, nosioci prava na njeno ime i legat saopćili su da će podići tužbu protiv agencije koja je izradila hologram jer ih za to nisu pitali, a i ne sviđa im se kako izgleda.


Njen hologram koji je trebalo premijerno da nastupi na “The Voice” prije nekoliko godina sve ovo vrijeme je popravljan i usavršavan. Tada, 2016, kada su se u ovom obličju pojavili Michael Jackson i Tupac , ona je samo nestala.

Problem je u tome što niko nije obavijestio nosioce prava na njen legat o ovim planovima. A to je problem i sada.

Tvorac ovog holograma, kao i mnogih drugih, Alki Dejvid, nije dobio odobrenje od naslednika prava na lik i djelo Whitney Houston, ali je smatrao da mu ono i ne treba. Zbog toga je protiv njega podignuta tužba.

Pripremila : E. I.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti