Uz sina Davuda, Amina i Amel Tuka proslavljaju prvu godišnjicu braka

Piše: Redakcija

Foto: Torlak Weddings

Jedno od najiščekivanijih i najromantičnijih vjenčanja održano je prošle godine u Zenici, u hotelu „Dubrovnik“, a smatra se i vjenčanjem 2019. godine. Naš najbolji atletičar Amel Tuka i njegova izabranica, diplomirana pravnica, Amina Pivić, koja je nakon udaje uzela suprugovo prezime, prije tačno godinu dana izgovorili su sudbonosno „DA“. Baš kao što su mnogi Bosanci i Hercegovci pucali od sreće nakon što je Amel našoj zemlji donio medalju, tako su i njihovi roditelji, zajedno s blizu 200 zvanica, bili ponosni, gledajući svoju djecu kako otvaraju novu životnu stranicu.

Sada je njihova sreća veća, jer je Amina nedavno na svijet donijela i njihovo prvo dijete, sina Davuda. Da Amel puca od sreće i ponosa, te koliko voli svoju suprugu opisao je u novom, emotivnom statusu koji je posvetio supruzi Amini, povodom prve godišnjice braka.

Foto: Torlak Weddings

– Prva godišnjica braka ispunjena ljubavlju, srećom, poštovanjem i svega najljepšeg što zaista brak i nosi, uz najljepšeg zajedničkog poklona od dragog Boga, našeg Davuda! Teško je naći prave riječi i opisati tebe kao osobu, kao suprugu i sada kao majku! Mogu samo jedno reći, za mene si savršena, baš onakva osoba o kojoj sam oduvijek sanjao i molio dragog Boga da mi podari…i podario mi je, nagradio me najvećom nagradom na ovom svijetu koju volim iskreno u Njegovo ime! Volim te – napisao je Amel na Facebooku uz fotografiju s vjenčanja.

Foto: Torlak Weddings

Podsjećamo prije općinskog par se šerijatski vjenčao u Sejmenskoj džamiji u Zenici. Emocije su bile tolike da su mladenci prilikom sklapanja braka pred hafizom Safetom ef. Husejnovićem, zaplakali. Suze su bile od sreće i mladi par ne krije da je upravo šerijatsko vjenčanje za njih i najemotivniji čin stupanja u bračnu zajednicu.

– Naše vjenčanje pamtit ću upravo po šerijatskom vjenčanju. Bio je to poseban osjećaj. S mnogo emocija ceremoniju su ispratili svi u džamiji. Mnogo pažnje smo posvetili ovom činu, koji će nam, zasigurno, do kraja života ostati u sjećanju. Od Amela sam tražila kao mehr suru Mulk ili Tebareke, jer smo odgajani tako da znamo da materijalne stvari prođu i da nisu mjerilo vrijednosti. Željela sam da mehr ima duhovnu dimenziju – kazala je Amina u prvom intervjuu nakon vjenčanja za magazin “Azra”.

Prva godišnjica braka ispunjena ljubavlju, srećom, poštovanjem i svega najljepšeg što zaista brak i nosi, uz najljepšeg…

Gepostet von Amel Tuka am Montag, 12. Oktober 2020

Autor: A.Z.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti