Tužna priča glumice koja se proslavila ulogom u seriji “Sulejman Veličanstveni”

Piše: Redakcija

Nur Fettahoglu, poznatija po ulozi Mahidevran, prve supruge Sulejmana Veličanstvenog iz istoimene hit serije nije imala naklonost publike. Upravo suprotno, gledatelji su je voljeli – mrziti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nur Fettahoğlu (@eclipsnf)


Ono što je manje poznato o ovoj glumici jest da je privatno potpuno drugačija od lika koji tumači u popularnoj seriji i jedno je od najvoljenijih poznatih lica u Turskoj, no s podjednako dramatičnim životnim putem, gotovo kao u ‘Sulejmanu Veličanstvenom’. Njena porodica porijeklom je s Kosova, a školovala se u Turskoj. Jednom prilikom otkrila je kako joj je otac, kad mu je priznala da želi biti glumica, zabranio da izlazi iz kuće i našao joj posao na šalteru banke.

-Bio je vrlo strog i tradicionalan. Poludio je kad sam mu u suzama priznala da se želim učlaniti u pozorišnu družinu i postati glumica. Zabranio mi je da izlazim iz kuće sve dok mi nije našao posao na šalteru u banci, izjavila je svojevremeno glumica.

Rođena 1980. u Duisburgu u Njemačkoj kao najstarija od petero djece turskih doseljenika. Diplomirala je modni dizajn, a zatim radila na televiziji (Sky Turk kanalu), čitajući finansijske vijesti. Od 2007. počinje glumiti u televizijskim serijama, a u 2011. odigrala je zapaženu ulogu u turskom filmu ‘Kurtlar Vadisi Filistin’.

Iza sebe ima dva razvoda. Od 2008. do 2011. godine bila je u braku s Muratom Asijom, ali nakon razvoda vratila je svoje djevojačko prezime Fettahoglu.

Drugi brak, s Leventom Vezirogluom, iz 2015. godine, okončan je u samo deset minuta, 14 mjeseci nakon vjenčanja. Samo dva mjeseca nakon razvoda, par se pomirio i ponovo vjenčao, a 2016. godine rodila im se djevojčica nakon dugogodišnje borbe s neplodnošću.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nur Fettahoğlu (@eclipsnf)

Podsjetimo, prošle godine se Nur našla u problemu, nakon što je Tužilaštvo u Turskoj podiglo je optužnicu protiv  nje. Tužilaštvo je zahtjevalo za nju zatvorsku kaznu u trajanju od pet godine. Nur se u ovoj situaciji našla zbog nekretnine. Tačnije, obnovila je kuću svog dede, bez dozvole nadležne općine. Situacija je drastično pogoršana time što je kuća koju je Fettahoglu, renovirala objekat historijskog značaja, pod posebnom zaštitom. Ukoliko tužilaštvo istraje, i dokaže njenu krivicu Nur će završiti iza rešetaka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nur Fettahoğlu (@eclipsnf)


Izvor:story

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti