Ćiro progovorio o karcinomu s kojim se bori: Bolje sam, ali utakmica se nastavlja

Piše: Redakcija

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i jedan od najvećih trenera na ovim prostorima u narodu je poznat po svojoj iskrenosti i neposrednosti bez obzira na to radi li se o lijepim ili teškim životnim temama. Tako je bilo i sada.

Legendarni nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević zabrinuo je javnost ove jeseni kada je priznao kako mu se vratila teška bolest. Karcinom kojeg je u dva navrata savladao, ovog puta se opet vratio i metastazirao. Ćiro je i prilikom teške objave i dalje držao svoje prepoznatljiv veseli duh i najavio borbu do kraja. Karcinom prostate prvi put je dobio prije 10 godina, od tada ga je dva puta operirao. Sada se utakmica nastavlja.

18.08.2020., Kraljevica- Nogometni trener Miroslav Ciro Blazevic.
Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

“Moram vam priznati kako se sada osjećam bolje. No, ovo je jedna zagonetna bolest i nikada ne znaš kakav će biti ishod. Hvala Bogu, u dobrim sam rukama, a doktoru na radiohirurgiji su izuzetni”, otkrio je trener za Rtl.hr.

Svakoga dana 86-godišnji Ćiro prolazi terapije, a zbog njih dane najčešće provodi u svom domu. Optimizam kojim je uvijek zračio nije ga ni sada napustio, a vijest da mu se bolest vratila pogodila je brojne obožavatelje – koji nogometnoj legendi šalju brojne poruke podrške.

“E moram vam priznati kako mi ta podrška najviše znači. Ništa se ne može mjeriti s tim. Ja sam čovjek iz naroda i ovakva podrška je neprocjenjiva. Narod se zbog mojih uspjeha veselio, narod je zbog mojih padova plakao. Sve ovisno o rezultatu. I zato im se želim zahvaliti što su i sada uz mene”, za kraj je rekao Ćiro.

O zdravlju i bolesti prostate nogometni trener i ranije je otvoreno pričao, kao I o svom iskustvu i načinu liječenja. Rado je to činio jer je karcinom prostate, nažalost, najčešći karcinom kod muškaraca u regionu.

Izvor: gloria.hr

(S.P.)

Pročitajte još