Ljudima je Amberino svjedočenje zvučalo jako poznato: Sjetili su se gdje su ga čuli

Piše: Azra

Amber Heard je prekjučer sjela na klupu za svjedoke kako bi dala svoj iskaz na suđenju za klevetu koje je pokrenuo njen bivši suprug Johnny Depp. Tokom svog svjedočenja prisjetila se brojnih traumatičnih i kontroverznih trenutaka u vezi s Deppom, uključujući onaj kad ju je navodno prvi put udario te izvršio pregled njenih tjelesnih otvora u potrazi za drogom.

Nažalost po Amber, pokazalo se da su joj mnogi neskloni vjerovati, a čak i stručnjaci poput psihologa Coopera Lawrencea tvrde da njeno svjedočenje “izgleda pomalo lažno”, a ona “zvuči izvježbano”.

Velik broj korisnika društvenih mreža ističe pak da 36-godišnja glumica u svom svjedočenju koristi citate iz filmova. Tokom praćenja suđenja mnogima je Amberino svjedočenje zvučalo poznato, a nakon malo kopanja shvatili su da su ga već čuli. U filmovima.

Korisnica Twittera @christinapykles podijelila je kompilaciju tvitova u kojima se uspoređuje Amberino svjedočenje s filmskim replikama. Tako korisnik Micel Ko. tvrdi da joj je inspiracija bio Notting Hill te da je “drink lots of tea” izjavila na isti način na koji je to Julia Roberts rekla Hughu Grantu.

Osim toga, korisnik @varukasawlt ističe da je dio svjedočenja o tome kako ju je Depp ošamario, a potom rekao da bi si radije odsjekao ruku nego je ponovno udario citat iz filma Mildred Pierce. Tu rečenicu naslovni lik izgovara nakon što ošamari drugi lik.

Osim toga, čini se da joj je inspiracija bio i Talentirani gospodin Ripley.

“Kad sam bila u blizini Johnnyja osjećala sam se kao najljepša osoba na svijetu, onda bi on nestao”, rekla je.

“Stvar s Dickiejem… Kao da te sunce obasjava i to je veličanstveno. A onda te on zaboravi, i jako je, jako hladno… Kad imaš njegovu pažnju, osjećaš se kao da si jedina osoba na svijetu, zato ga svi toliko vole”, citat je iz spomenutog filma.

Izvor: index.hr
(S.P.)

Pročitajte još