Dok Šerbedžija demantira da je isključio djecu iz nasljedstva, stižu optužbe o poreznim dugovima

Piše: Preuzeti tekst

Prije nekoliko dana objavljeno je kako su glumačko-rediteljski par Rade Šerbedžija i Lenka Udovički nakon 26 godina braka sklopili bračni ugovor kojim je Lenka dobila nekretnine, a Rade uživanje u njima sve do smrti. Tim ugovorom Lenka je 2017., postala vlasnica stana u Rijeci i Radine vikendice u Barbarigi na koju je pravo polagala i Republika Hrvatska jer je bila društveno vlasništvo, a postala je vlasnica i Radine omiljenu vikendice u istarskoj Barbarigi. Navodno su se Rade i Lenka iz nasljedstva nad ovom imovinom isključili njegovu djeca iz prvog braka, Lucija i Dino Šerbedžija.

No,  Rade se oglasio  tvrdeći kako to nije istina.

 

– Ne mogu ovako da odgovaram na te stvari. Moja djeca iz prvog braka, kao i iz drugog, jedna su porodica. Mi svi živimo pod istim krovom. Moja djeca imaju svoje stanove i to su moje nekretnine koje sam stekao. To šta se dešava u mojoj porodici i šta mi radimo sa imovinom je naša stvar.Kao što su mi hakeri upali na Facebook i napravili problem, tako je i sad sa ovakvim pričama. Nisam vidio tekst, pročitat ću, ali me takve gluposti ne dotiču – izjavio je Rade za “Kurir”.

Hrvatski portal Imperijal.net istovremeno tvrdi i da su Rade i Lenka, dok su još živjeli u Los Angelesu zajedno sa svoje tri kćerke, 2004., kupili kuću za nešto više od milion dolara u Glendon Aveniji, a prodali je 2010. godine, prije povratka u Hrvatsku. Kuću su, navodno, kupili na kredit, te muku mučili s američkim porezima, kamatama i kreditnim obavezama. Ovaj portal objavio je i dokumente o poreznim dugovanjima poznatog bračnog para Šerbedžija – Udovički, kao i o zaduženjima kod više američkih banaka.

-Rade se zajedno s porodicom u Rijeku preselio 2011., a nakon što su se vratili u Hrvatsku američki su poreznici uočili neplaćeni porez te je ta dokumentacija završila u Poreznom uredu u Los Angelesu. Kako se u Americi na svaki neplaćeni porez obračunava i kamata, objavljeni iznos mogao bi samo rasti – tvrdi portal Imperijal.net.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti