– Kada mi je dijagnostikovan tumor postojala je mogućnost da ostanem paralizovan ako ne odem na operaciju. Tumor se nalazio tik do kičmene moždine, pa su ljekari morali da budu veoma oprezni kako ne bi napravili ni najmanju grešku – započeo je glumac.

 

View this post on Instagram

 

T, you’re so fine, my Valentine. I love you forever. ❤️

A post shared by Michael J Fox (@realmikejfox) on

Poslije operacije je četiri meseca učio ponovo da hoda, a u isto vrijeme mu se dogodila nezgoda – pao je u svom stanu u New Yorku.

Ipak, kaže da mu je vrijeme koje je poslije toga proveo u oporavku pomoglo da shvati da ima na čemu da bude zahvalan, i da pronađe razlog za optimizam.

– Optimizam se zaista temelji na zahvalnosti. Održiv je ako se stalno tome vraćate, a ono što iz toga slijedi je prihvatanje. Prihvatajući da se nešto dogodilo, prihvatate realnost. To znači da ne morate da se trudite da nešto promijenite. Ne znači da nešto morate prihvatiti kao kaznu ili pokoru, već samo sve postavite na svoje mesto. Zatim možete da uvidite kako da napredujete kroz život i krenete dalje. Život mi je trenutno miran i zapravo se stvarno dobro zabavljam – zaključio je ovaj 59-godišnjak.

Inače, tokom čitavog života Foxu je najveća podrška i potpora bila supruga Tracey, sa kojom je u braku od 1988. godine. Par ima i četvoro djece.

On trenutno čak govori pomalo nerazumljivo, a lijeva noga ga sve slabije “sluša”, pa je prinuđen da je vuče ponekad. Inače, 17. novembra svjetlost dana će ugledati njegova knjiga “No Time Like the Future”.

Izvor: zena.blic