Oporavak omiljenog pisca: Sidran se javio slikom iz bolnice

Piše: M. K.

 

Bh. pisac i akademik Abdulah Sidran, koji se u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu liječi od Corona virusa, napustio je intenzivnu njegu i već se javio svojim fanovina na društvenium mrežama.

“SA PROZORA SVOJE SOBE – rad nepoznatog autora”, napisao je legendarni Sidran na svom Facebook profilu uz fotografiju sniježnog pogleda kroz prozor sarajevske bolnice.

Srećom, Sidranovo zdravstveno stanje je bolje, nakon što je 7. decembra smješten u Opću bolnicu, gdje je prošao i kritične trenutke te je jedno vrijeme proveo i na respiratoru. U međuvremenu, skinut je sa vještačke ventilacije i ljekari očekuju njegov potpuni oporavak.

A koliko se tome nadaju Sidranovi članovi porodice, prijatelji i svi poštovaoci lika i djela našeg velikog književnika govore i brojne poruke podrške koje mu svih ovih dana ostavljaju na njegovim društvenim mrežama.

“Mašala ❤️”; “Bravo lafe!!!!;; “Dragi Allah dobre ljude čuva. Mašala Avduka svako dobro želim.” “Nek’ ste nam zdravo!”; “Brz oporavak Vam želim! 👊👍🙏👏👏👏 “Koliko si nas sviju nasekirao, toliko si nas sad obradovao. Drži se i dalje!!!!!” “Baš nam je drago… Naše dove su uslišene, hvala dragom Bogu… Baš me obradovalo❤️🙏🙌” , samo su neki od današnjih komentara ostavljenih na Sidranovu objavu pogleda kroz bolnički prozor.

Također, na svojoj Facebook stranici, naš književnik jučer je objavio i poruku šta “Nurija veli”.Podsjetimo, u junu ove godine iz štampe je izašla Sidranova knjiga “A Nurija veli” koja je sabrala mudrosti Sidranovog junaka Nurije.

 

I na ovu objavu u stotinama komentara obradovani njegovim javljanjem, Sidranovi pratitelji poželjeli su mu što brže ozdravljenje.

Pročitajte još