Težak put do oporavka neumornog pjesnika: Sidran ponovo uči hodati

Piše: Dž. S.

Od kada je izašao iz bolnice omiljeni pjesnik, akademik Abdulah Sidran, neumorno sa svojim prijateljima na društvenim mrežama dijeli trenutke oporavka od Corona virusa. Svakodnevno obavještava svoje brojne pratitelje o tome šta sve poduzima na teškom putu do izlječenja. Tako je danas objavio kako ponovno uči hodati.

 

 

On je snimak podijelio sa profila kćerke Mirande Sidran te kao i uvijek izazvao stotine reakcija podrške. Akademik Sidran se obraduje i javno zahvali na svakoj podršci i posjeti, a ovih dana imao je i jednu posebnu.

-Hajrudin Zulfić, donio mi 10 metara dug disajni kabl, što će mi omogućiti da u pomoćne prostorije (kupatilo) uz mjere opreza idem sam. Da noću i zorom ne moram buditi Biju, kojoj inače nije teško. Idemo dalje – napisao je Sidran.

-Da bi, u nepokretnosti i nemoći, izdržao dugo bolovanje, moraš smisliti način na koji ćeš naredni dan učiniti različitim od prethodnog – napisao je, također, u jednoj od svojih objava ispod koje je dobio niz savjeta i podijeljenih iskustava ljudi koji se također bore s teškim posljedicama oboljenja od Covida.

Svojoj ženi došao u goste

Srećom, u svemu Sidrana smisao za humor ni trenutka ne napušta. Naprotiv, zadivljuje energijom i snagom koju pokazuje.

-Parkirao prevozno sredstvo, privukao disajno pomagalo, izvalio se u fotelju, ko svoj na svome. Nakon 47 dana vodoravnog života – našalio se u još jednoj od objava.

Podsjećamo, bh. pisac i akademik Abdulah Sidran, 7. decembra prošle godine liječio se u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ od Corona virusa, te prošao i kritične faze, ali se, srećom uspio oporaviti. Vijest je obradovala hiljade poštovalaca lika i djela omiljenog pisca koji tokom boravka u bolnici, srećom, nijednog trenutka nije klonuo duhom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti