Dugo skrivala o kome se radi: Glumica prijavila Branislava Lečića za silovanje

Piše: Redakcija

 

Prošle godine glumica Danijela Štajnfeld (Mariola iz Ivkove slave) uzdrmala je cijelu regiju izjavivši da ju je silovao moćnik iz filmske industrije, a sad je otkrila i njegov identitet o kojem se dugo nagađalo. Višem tužilaštvu u Srbiji otkrila je da se radi o Branislavu Lečiću, glumcu, bivšem ministru i članu Demokratske stranke. Lečić je hrvatskoj publici najpoznatiji po ulozi Dimitrija Crnkovića u seriji „Pogrešan čovjek“.

Nakon duge šutnje otkrila je identitet misterioznog moćnika

Štajnfeld se prije nekoliko dana pojavila u beogradskom Višem javnom tužilaštvu na poziv tužioca kako bi dopunila svoj prethodni iskaz. Ona je u prisustvu odvjetnika govorila o svom traumatičnom iskustvu, piše Nova.rs.

Prema njihovim saznanjima, tom je prilikom otkrila i identitet misterioznog moćnika iz filmske industrije, navodeći da se radi o Branislavu Lečiću koji ju je, tvrdi, silovao prije nekoliko godina kad je s njim radila na jednom projektu. Tužilaštvo tek treba donijeti odluku kako će dalje postupati, a očekuje se da će Lečić biti pozvan da se izjasni tim povodom.

Oglasio se i Lečić

Nakon što su ove informacije izašle u javnost, Lečić je to kratko prokomentirao tvrdeći da ne može o tome govoriti dok ne dobije “crno na bijelo” da ga je glumica zaista optužila.

-Ne mogu imati komentar bez dokaza da je ona to zaista rekla, dok ne dobijem iz Tužilaštva poziv, crno na bijelo – rekao je za Telegraf.

Potom je se ponovo oglasio i napisao sljedeće:

Apsolutno poštujem zakon i pravne institucije ove države, i spreman sam da u bilo kom trenutku odgovaram u Tužilaštvu na ovakvu optužbu. U pitanju je najgnusnija laž koja me diskredituje -napisano je u kratkom Lečićevom saopćenju.

Podsjećamo, u augustu ove godine Štajnfeld je objavila da ju je silovao moćnik iz s filmske industrije te je o svom iskustvu govorila u svom dokumentarnom filmu koji je snimila u Americi gdje trenutno i živi, no do sad je uporno od javnosti skrivala njegov identitet.

O tome je progovorila u dokumentarnom filmu

U ranijim iskazima nije iznijela nikakav detalj koji bi ukazao na to tko je počinitelj. Ispričala je da je bila silovana kad je imala 21 godinu te rekla da se zbog toga i preselila u Ameriku.

Svoje je iskustvo uključila u dokumentarni film “Zacijeli me” o žrtvama silovanja koji je prikazan na Sarajevo Film Festivalu, a u filmu se prikazuje i snimka razgovora sa silovateljem u kojoj joj on govori da je to za nju bila “čast”.

Izvor:Nova.rs

(Dž.S.)

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti