Jessica Alba zbog narušenog zdravlja napustila karijeru

Piše: Redakcija

Jessicu Alba, (39) nekadašnju glumicu, a danas osnivačicu The Honest Company,  javnost i dalje pamti po brojnim filmskim i televizijskim ulogama. Glumački svijet je  napustila 2008. godine, kada je rodila svoje prvo dijete, ali nikada o kraju karijere nije javno govorila. Razlog za napuštanje javnog života bio je zbog njenog zdravlja.

– Majka mi je vrlo mlada oboljela od raka, a i mnoge žene iz moje porodice oboljele su od raznih vrsta raka, od kojih nijedan nije bio genetski –  otkrila je i dodala kako je odrastala uz brojne hronične bolesti, prije 11 godine imala pet operacija, patila od hroničnih alergija i kao dijete puno puta bila hospitalizirana.

Kada je 2008. godine rodila svoje prvo dijete, djevojčicu Honor, shvatila je koliko je zdravlje bitnije od karijere. Doživjela je, kako kaže, onaj trenutak u kojem osjetiš da želiš živjeti, i s tom malom osobom koju donosiš na svijet provoditi što je moguće više vremena.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jessica Alba (@jessicaalba)

– Dakle, važno mi je bilo zdravlje, a željela sam i da ta mala osoba bude zdrava, jer stvarno je teško biti sretan kad nemaš zdravlje. To je bila moja stvarna motivacija, a ne pitanje ‘Hoću li se ikad više zaposliti?’. Iskreno, bila sam na vrhu svoje karijere-  rekla Jessica.

Nakon rođenja Honor, shvatila je da se ne može tek tako vratiti onome što je prije radila. Težila je porodičnom životu kako živi i danas.

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti