Dalal Midhat progovorila o svojoj bolesti, pa motivirala mnoge

Piše: Dž. S.

 

 

Pjevačica Dalal Midhat objavila je svoje nalaze na Instagram profilu. Naime, ona se borila skoro šest godina sa inzulinskom rezistencijom. Kako je napisala u svojoj objavi, njen prvi nalaz u kojem nema pada šećera, a ujedno je bio njen najveći problem. U svemu tome, imala je problem i sa policističnim jajnicima. Pjevačici nije bilo nimalo lako, ali je dala sve od sebe da se organizam izliječi. Motivirala je sve one koji imaju istu dijagnozu.

-Nakon skoro 6 godina, uspona i padova sa inzulinskom rezistencijom, prvi nalaz u kojem nema pada šećera, koji je bio moj najveći problem. Pune dvije godine sam bez lijekova. TSH je također pao, i moj ginekolog kaže da se jajnici više ne mogu nazvati policističnim 😍. 2019 su moji nalazi inzulina i TSH bili jako loši i željela sam dati sve od sebe da pokušam natjerati organizam da se sam izliječi. Ne mogu nikako reći da je bilo lako, ima dana kada bukvalno pucam od energije, a ima i onih, kada ne mogu da ustanem iz kreveta. Te nagle promjene dobro poznaju svi koji imaju IR ili njene prateće dijagnoze. Postavljam nalaze za sve vas, da bi znali da je moguće, i da znate da ću vas stalno podsjećati na to. O tome kako sam došla do rezultata, uskoro, napisala je Dalal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dalal Midhat (@dalalmidhat)


Ispod objave mnogi su komentirali i pružili podršku.

„Bravo“, „Svaka čast“, „Samo naprijed“, „Woooe, svaka čast, ovo je veliki uspjeh za nas koji se borimo s ovim tihim ubicom baš budi emocije“, Svaka čast…ponosni smo na tebe, a ti si nam i postavila novu razinu“, neki su od komentara.

Pročitajte još