Bella, Gigi Hadid i ostale slavne ličnosti pružile podršku Palestini

Piše: Dž. S.

Supermodel Bella Hadid pridružila se u subotu mnoštvu demonstranata koji su izašli ulice Bay Ridgea u New Yorku na demonstracije u znak podrške Palestini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)


-Način na koji se osjeća moje srce .. Biti u blizini mnogih lijepih, pametnih, s poštovanjem, ljubavi, ljubaznih i velikodušnih Palestinaca, na jednom mjestu … čini se cjelovitim! Mi smo rijetka pasmina !! ❤️Slobodna je Palestina dok Palestina nije slobodna, napisala je Bella.

Marširala je s hiljadama ljudi mašući velikom palestinskom zastavom. Hadid koja zajedno sa svojom sestrom Gigi jedna od najtraženijih svjetskih manekenki, zasvijetlila je znakom mira i mahnula rukom dok je masa skandinirala.

Ranije tokom dana slavna manekenka objavila je i fotografije s vjenčanja svog djeda i bake, zajedno sa slikom svog oca kao dječaka pored njegovih sedmero braće sestara i mame, napominjući kako su izvedeni iz svojih domova u Palestini 1948. godine postajući izbjeglice u Siriji, zatim Libanonu, pa Tunisu.

-Volim svoju porodicu, volim svoju baštinu , volim Palestinu. Izuzetno  ću se držati njihove nade za bolju zemlju u svom srcu. Bolji svijet za naše ljude i ljude oko njih. Nikada ne mogu izbrisati našu historiju. Historija je historija, napisla je Bella u objavi na društvenoj mreži.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)


Objavila je i još jedan emotivan post u znak podrške očevoj domovini uključujući sliku suza koje su joj tekle niz lice.

Ne možete dpustiti da budete neosjetljivi na posmatranje oduzimanja ljudskog života. Jednostavno ne možeš. Palestinski životi su životi koji će pomoći u promjeni svijeta. A njih nam uzima druga #freePalestine, napisala je ona.

I Gigi je na svom profilu objavila nekoliko storyja.

Također, i ostale slavne ličnosti su pružile podršku narodu Palestine.

Dua Lipa, koja izlazi s bratom sestara Hadid Anwar Hadid, podijelila je #SaveSheikhJarrah hashtag na svojim Instagram storyju tokom vikenda, pozivajući se na kvart u Jeruzalemu koji je dom mnogih Palestinaca koji su suočeni s deložacijama.

Weeknd je podijelio umjetničko djelo na svojoj Instagram priči s misijom “zaštiti Jeruzalem” u znak podrške Palestincem koji su raseljeni.

Zvijezda “Igre prijestolja” Lena Headey, koja je glumila Cersei Lannister u hit HBO seriji, podijelila je sliku palestinske djevojke koja maše zastavom. Grafika je sadržavala riječi „Save Sheikh Jarrah“ i „Cionist Israel Apartheid“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lena Headey (@iamlenaheadey)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lena Headey (@iamlenaheadey)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti