Bez učenika nema učitelja, bez poštovanja nema Ljubavi

Piše: Redakcija

Bože kako je divan, divna – znači – Bože kako sam divna, jer on ili ona su vam omogućili da se ogledate u njemu ili njoj i vidite sebe onakvim kakvi jeste

Tekst i foto: Sanja Šarić @sanja_yoga_sarajevo

Moja učiteljica mi je rekla da izazove tražim iz radoznalosti, otvorenosti i spremna ih stalno dobijam. Stalno prolazim kroz svašta, vjerujte da nije uvijek tako lako. Samo što se lakše dižem. Kaže se da pobjednici rade to što gubitnici raditi ne žele i ako u životu nađete put bez prepreka, taj sigurno nigdje ne vodi.

Ako vas učitelj inspiriše i baš njega ste odabrali da vas vodi na putu ili jednom dijelu puta, da vam krči put koji je on prošao, a vas čeka to isto, onda je lakše da mu vjerujete. I bilo kome ko vas nečemu uči. Jer učitelj može pomoći, ako ga poštujete i ako mu vjerujete, a ako to ne osjetite, onda to nije vaš učitelj. Ako je to on, onda znajte da ono što osjećate prema njemu je pokazatelj onoga šta osjećate prema sebi.

Bože, kako je divan, divna – znači – Bože kako sam divna, jer on ili ona su vam omogućili da se ogledate u njemu ili njoj i vidite sebe onakvim kakvi jeste. Učitelj vas vodi sigurnim putem Ljubavi prema sebi. Ako imate potrebu da mu se suprotstavite, polemišete, on nema više šta da vam da, jer tada slušate sebe i ono što već znate samo sebi ponavljate. Ako imate potrebu da ga čujete, znači da tražite željno  znanje koje nemate.  A za to je potrebna poniznost, jer ste tada ponizni prema životu. Čovjek koji nema poniznost, ne može osjetiti dubinu Ljubavi ili bola. Tako često nam život mora dati bol, da bismo osjetili poniznost. Vaš učitelj osjeti vašu poniznost i tako pravite kanal kroz koji teče znanje. On se tako inspiriše i on tu može prodrijeti do vas. Morate znati šta želite, kada birate učitelja, biti tu gdje jeste ili ići dalje, šta je to po šta ste došli, kod učitelja yoge, matematike, plesa, vožnje, kod bilo koga ko nešto uči. Potreban je prostor tišine, poniznosti, poštovanja, Ljubavi, divljenja, radoznalosti i želje za ponovnim.

Hvala svim mojim učiteljima, zato što su me poveli i doveli tu gdje jesam. Hvala meni, što sam u sebi našla poniznost i poštovanje da učim.

Idemo dalje do medalje!

Pročitajte još