Vrtić iz ugla jednog tate

Piše: I.J.

Bh. influnserica Slađana Ikić na Instagramu svakodnevno dijeli zgodne i nezgode sina Lazara. Ovaj put je objavila zapis iz dnevnika i na simpatičan način dočarala kako su protekli prvi dani vrtića…

Vrtić iz ugla tate – zapisi iz dnevnika

Dan prvi – Žena mi je mnogo nervozna jutros, nemam pojma šta joj je. Danas moram izaći sa posla oko 10. Zaboravio sam zašto. A da – prvi dan vrtića. Super, malo da odmorim. Mogli smo otići na onaj hot dog poslije. Taman da iskoristim. Vozimo se do vrtića. Žena mi je baš nervozna, ali se samo smeje. I pjeva zum zum zum zum. Laki je super. Bit će on dobro. Kolegin mali je super bio, nije ni plakao. To je to. Šta ima da plače. Doći ćemo po njega brzo. Koliko ono? Sat vremena. Ih, da li ću stići po hot dog…. Vrata se zatvaraju. Mali nije pustio ni glasa. Znao sam. Jesam ti rekao da neće plakati? Ova moja idalje smušena sva. Sve joj lađe potonule. Luda ženo. Dobar si broj ostavila. Ne, nećemo ići ranije ako ne zovu. Zašto bi išli? Taman se provozamo da jedemo u miru. Da te vidim. Pogledaj me. Plačeš li to?

Dan drugi – Danas neću ići do vrtića. Nema šanse da stignem. Ionako je to juče super sve prošlo. Šalje mi poruku – plače baš puno. Možda sam trebao ići? Ma nije do toga. Skontao je mali gdje ide. Mora malo i da plače, pa šta. Proći će to brzo. Šalje mi sliku kolača sa tužnim smajlijem. A što tuga? Eeej luda ženo – donesi i meni jedan časom. Pa imaš vremena. Dva sata ihaj. Čekam te. Sa jagodama. Ma smiri se, sigurno je prestao plakati. Nema sa jagodama? Daj onaj kao prošli put onda. Ma je l ti to plačeš? A ne plačeš. E dobro onda. Čekam te.

Dan treći – haos mi je na poslu. Žena mi ništa ne javlja. Garant je sve super. Ili je ljuta što sam joj rekao da se malo smiri. Ma ko će ga znati. Bitno da je mali dobar. Ide to super. Bolje čak nego kolegin mal.

Dan četvrti – vikend. Je l idu djeca i vikendom u vrtić? To bi bilo super!, napisala je Slađana na društvenoj mreži.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by My Bosnian Home (@mybosnian_home)


Ispod fotografije, nizali su se komentari.

„Svaki tata isto misli“, „Moram priznati smisao za pisanje koji imas je fantastičan“, „Kako to oni lakše podnose, „Divni“, neki su od komentara ispod Slađanine fotke.

Pročitajte još