Ove poznate žene su se borile protiv raka dojke kao lavice

Piše: Redakcija

Oktobar je mjesec u znaku borbe protiv raka dojke, a mi vam donosimo inspirativne priče nekoliko poznatih žena koje su se borile s ovom opakom bolešću.

Cynthia Nixon

Majka zvijezde serije ‘Seks i grad’je pobijedila rak dojke kad je glumica imala 12 godina. Cynthia se tako od rane dobi pomirila s činjenicom da postoji velika mogućnost da i ona nekad u životu dobije takvu dijagnozu. To se nažalost i dogodilo, 2006., a Cynthia je bila spremna na borbu od početka, pogotovo zato što je rak otkriven u vrlo ranoj fazi.

Cynthia je rak pobijedila, a danas je i glasnogovornica za Susan G. Komen, najveću američku organizaciju koja se bavi borbom protiv raka dojke. Glumica upozorava da je najvažnije da su pregledi mamograma redovni.

Shannen Doherty

Shannen Doherty već se godinama bori protiv agresivnog i uznapredovalog stadija raka dojke, o čemu je još 2015. prvi put progovorila za magazin People.

Iako je rak s kojim se godinama bori ušao u terminalnu fazu, glumica Shannen Doherty ne odustaje od borbe i ne gubi volju za životom. “Ne želim se ponašati kao da umirem, ne želim križati stvari s popisa koje moram obaviti jer se želim boriti da ostanem živa”, kazala je. Iako je svjesna svog stanja, ne dopušta da upravo to preuzme kontrolu nad njenim životom.

Julia Louis-Dreyfus

Poznata glumica 2017. saznala je da boluje od ove strašne bolesti. Priznala je da je bila jako prestrašena kad je dobila dijagnozu, te da od tad ima potpuno drugačiji pogled na život. Prošla je kroz 6 tretmana hemoterapije i operaciju dvostruke mastektomije. Iako je pobijedila bolest, Louis-Dreyfus priznaje da je ‘strah uvijek prisutan da će se rak vratiti’, ali posao ju kao i mnoge druge kolegice spašava i tjera na borbu dalje.

Christina Applegate

Američkoj glumici rak dojke dijagnosticiran je 2008. kad je imala 36 godina. Njen prvi instinkt bio je da nikome na kaže istinu o bolesti, ali priznala je da je takav način života, u tišini, bio jako težak za nju dok pet sedmica nije nikome govorila što se događa. I ona se odlučila na dvostruku mastektomiju, iako je rak otkriven vrlo rano. 2017. kako bi što više spriječila nastajanje stanica karcinoma u svom organizmu, išla je i na operaciju histerektomije, odstranjivanja maternice i jajnika. “Na ovaj način sad sve imam pod kontrolom i to je veliko olakšanje”, kazala je glumica.

Izvor: story.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti