Tajna vitalnosti Vladimira Putina: Snagu duguje jednoj namirnici, a dan započinje jajima od prepelice

Piše: Redakcija

Za Vladimira Putina često kažu da je noćna ptica, jer zbog mnogobrojnih obaveza i različitih vremenskih zona u Rusiji primoran je da radi do pola noći. Zato prvi jutarnji obrok ima tek u podne.

– Ako želite da nasmijete Vladimira Putina, dajte mu opasnog psa i jaja od prepelice. Ovi, ali i još mnogi drugi intimni podaci o ruskom predsjedniku osvanuli su u knjizi “Krhka imperija: Kako se Rusija zaljubila i odljubila od Vladimira Putina, autora Ben Jude, u kojoj je objavio rezultate trogodišnjeg istraživanja i analiziranja jednog od najmoćnijih ljudi na planeti.

Doručak prvog čovjeka Rusije izgleda ovako: omlet od prepeličijih jaja, zdjela ovsene kaše s nekoliko kriški sira, piše Newseek.

Nakon obilnog doručka, predsednik Rusije popije svoju prvu jutarnju kafu, a zatim ide na trening koji se najčešće sastoji od plivanja i podizanja tegova.

Dizanje tegova je njegova svakodnevna rutina zbog koje je snažana i vitalan i njoj se posvećuje nakon kraće pauze od plivanja.

On najčešće ne ruča jer nema vremena, pa večera lagano uz mliječne proizvode, naročito kefir. Njegova ishrana uglavnom se može definisati kao mediteranska, a najčešće izbjegava prerađene proizvode i alkohol. Ipak, povremeno voli da popije vino ili pivo, a budi se uz zeleni čaj. Među omiljenim napicima mu je sok od cvekle sa malo hrena.

Slatkiše ne konzumira, ali ipak postoji jedna namirnica kojoj nikako ne može da odoli, a to je sladoled.

Cijele žitarice često su na njegovom meniju, ovakve kaše produžavaju osjećaj sitosti i stabilizuju šećer u krvi.

Pošto više voli ribu od mesa, obezbjeđuje dovoljan unos omega-3 masnih kiselina. Unos laganih proteina balansira jagnjetinom i tako osigurava dovoljno izvora željeza.

 

Izvor: srbijadanas.com

(S.P.)

Pročitajte još