Jennifer Aniston: Majka je bila kritična prema meni

Piše: Redakcija

Jennifer Aniston je prije nekoliko dana u showu popularne komičarke Ellen DeGeneres priznala da je razočarana što nije nominirana ove godine za Oscara za svoju ulogu u filmu “Cake”. Ovaj film je zasad prikazan samo na festivalima i ekskluzivnim premijerama i naišao je na izvanredne kritike i publike i filmskih kritičara, te je Jennifer mjesecima važila kao vrlo izgledna kandidatkinja za Oscara.

– Potpuno su me ignorirali, ja sam najignoriranija glumica – kazala je Jennifer u šaljivom tonu i pokazala kako se zna našaliti na svoj račun i kroz šalu podnijeti poraz.

Desetogodišnja otuđenost

No, veoma ozbiljan intervju dala je za posljednji broj “The Hollywood Reportera”, u kojem je otvoreno govorila kako, uprkos činjenici što danas uživa zvjezdani status, njen život ranije nije bio posut ružama. U djetinjstvu je imala problema s disleksijom.

– Mislila sam da nisam pametna. Jednostavno nisam mogla ništa zapamtiti. Sada to otkrivam i osjećam kao da su moje traume, tragedije, drame iz djetinjstva umrle – kaže Aniston.

Četrdesetpetogodišnja glumica imala je veoma problematičan odnos s majkom Nancy. Podsjećamo, dugih deset godina njih dvije nisu razgovarale, jer je Nancy 1996. godine dala TV intervju u kojem je govorila o njihovom odnosu.

– Nikada ti neću oprostiti, nikada – Jennifer joj je, navodno, rekla nakon toga.

Njena majka kasnije je napisala knjigu “From Mother And Daughter To Friend: A Memoir” u kojoj je pisala o njihovom problematičnom odnosu, ali i o svom teškom životu, propalim brakovima, kćerkinoj ranoj ljubavi prema teatru, teškoćama koje je prolazila kao samohrana majka, budući da ih je Jenniferin otac napustio kada je Jennifer imala devet godina. Zbog svađe Aniston majku nije zvala ni na svoju svadbu s Bradom Pittom 2000. godine.

Prije nekoliko godina su se pomirile i, navodno, sada su stvari među njima uredu. Navodno, razvod od Brada Pitta ju je ponukao da s majkom ponovo izgradi normalan odnos.

– Ona je bila krtičarka. Vrlo krtična prema meni. Bila je model, predivno, zadivljujuće je izgledala. A, ja nisam. Nikad nisam. Iskreno, ni danas ne razmišljam o sebi u tom svjetlu. Što je uredu. Također, bila je nepopustljiva. Imala je toliko zamjerki zbog kojih sam se osjećala beznačajno – priča Jennifer.

Prisjetila se jednog detalja koji savršeno opisuje njihov komplikovan odnos.

– Ona je temperamentna. A ja to ne toleriram. Naprimjer, kad se naljutim, sklona sam diskutirati o tome, raspraviti o problemu, nikada neću vrištati i histerisati. Mislila sam da ne znam vrisnuti. I jednom, podigla sam glas na majku, izderala sam se na nju, ona me je gledala i počela se smijati. Ona se smijala što sam vrištala. To je bilo kao da sam primila udarac u stomak.

Uprkos njenom turbulentnom djetinjstvu, obično zatvorena Aniston otkriva da bi jednog dana ipak željela imati vlastitu djecu.

– Ko zna hoće li se to desiti? Želim to. Radimo najbolje što znamo.

Jennifer je u četverogodišnjoj vezi s piscem i glumcem Justinom Therouxom. Kada se razvela od Brada Pitta 2005. godine, mediji su je povezivali sa slavnim muškarcima. Šuškalo se da je u romasi s kolegom iz filma “The Break Up” Vinceom Vaughnom, a nikada nije potvrđeno niti demantirano pisanje nekih medija da se strast 2007. godine razbuktala između nje i Orlanda Blooma. Jedini koga je dovela na crveni tepih bio je country pjevač John Mayer.

Međutim, sve su ovo bile manje-više neozbiljne veze, dok se nije pojavio Justin. Upoznala ga je na Havajima, kada je bila na odmoru s najboljom prijateljicom Courteney Cox, s kojom se zbližila na snimanju njihovog kultnog serijala “Prijatelji”.

Bez gorčine

– On je najjednostavniji muškarac. On je apsolutno u svojoj koži. Sjećam se, kad sam ga upoznala, da sam se s njim osjećala najopuštenije, od svih drugih muških prijatelja kojima sam bila okružena.

Par također dijeli strast prema TV realityjima, naročito onom iz produkcije ABC “The Bachelor”.

– Priznat ću to naglas (smijeh). Prošle godine, prijatelji su govorili: “Sad će The Bachelor, premijera je večeras, The Bachelor se premijerno prikazuje!” I ja sam ih gledala i pitala: Ljudi, je li vi to ozbiljno? The Bachelor? To je bilo prije nekih 15 ili više godina. I Justin i ja smo čisto iz zabave gledali emisiju, i dva sata kasnije, postali smo ovisni. Bilo je kao da ste ovisni o džanski hrani. Bili smo tužni kada se završio show.
Uprkos činjenici da joj je izmakla nominacija za Oscara za ulogu u filmu “Cake”, ona je zadovoljna svojim životom i statusom. Vrlo je otvorena kada treba pričati o tome kako posjećuje terapeuta, da se strogo pridržava rasporeda meditacije, i da apsolutno ne osjeća nikakvu vrstu gorčine niti zamjerke zbog razvoda s Bradom Pittom 2005. godine.

– Niko nije uradio ništa pogrešno. Znate na šta mislim? Nekad se stvari jednostavno dese. Kada bi svijet samo mogao nekako prestati da se bavi ovom glupom sapunicom. Tu nema priče. Nismo u dnevnoj komunikaciji, ali jedni drugima ne želimo ništa drugo osim divnih stvari – poručuje Aniston, koja je u jednoj emisiji čak pohvalila Angelinin rediteljski rad.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti