I Michelle Obama oprašta se od Bosemana: “Heroj!”

Piše: Redakcija

Nedugo nakon što je to učinio njen suprug Barack Obama, bivši američki predsjednik, i Michelle Obama na društvenim mrežama se emotivnom porukom oprostila od glumačke zvijezde Chadwicka Bosemana koji je jučer umro, nakon četverogodišnje borbe s rakom debelog crijeva.

– Samo je Chadwick mogao utjeloviti likove poput Jackieja Robinsona, Thurgooda Marshalla i T’Challe. Znao je šta znači ustrajati. Da prizove stvarnu snagu. I on pripada baš tamo, s njima, kao heroj – za crnu djecu i za svu našu djecu. Nema boljeg poklona za pružanje našem svijetu – napisala je Michelle uz zajedničku fotografiju sa zvijezdom superherojskog filma “Crni Panter”.

Barack Obama, prethodno je na Twitteru objavio nekoliko fotografija sa susreta s Chadwickom u Bijeloj kući. Glumac je tu dolazio kako bi radio s djecom, dok je igrao Jackieja Robinsona, američkog profesionalnog igrača bejzbola koji je u modernom dobu postao prvi Afroamerikanac koji je igrao u bejzboljskoj ligi.

Riječ je o susretu 2016. godine, nakon kojeg se glumac zahvalio tadašnjem američkom predsjedniku na usluzi i savjetima.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti