Čudom je preživjela: Skočila s 8. sprata da bi pobjegla od nasilnog momka 

Piše: Redakcija

Priča slična onoj zbog koje je Zdravko Čolić otpjevao pjesmu “Ona spava”, dolazi nam iz Australije. Srećom ovoga puta djevojka je preživjela za razliku od Milice Kostić, učenice srednje medicinske škole u Kruševcu, čija tragedija je potresla cijelu bivšu Jugoslaviju. I danas se posebno u medijima na svaku godišnjicu, podsjeća kako je Milica 2. septembra 1974. godine skočila s 11. sprata, bježeći od silovatelja.

Georgia za svoj 21. rođendan: Bila je vesela i zdrava djevojka (Foto: Facebook)

Georgia Brodrick (22) skočila je sa 8. sprata stana u Melburnu kako bi pobjegla od nasilnog dečka. Mlada igračica, nakon saznanja da je on vara, sastala se s razjarenim momkom, koji je krenuo da je udara. U strahu je pozvala oca da dođe, ali pošto je već bila ozbiljna situacija, bacila se sa osmog sprata i pala na ogradu, a tijelo joj je odskočilo u obližnji jarak. Prebačena je u bolnicu i stavljena u induciranu komu.

Zgrada sa čijeg 8. sprata je skočila

Do pola su joj amputirali ruku, a ljekari su joj zbog povreda davali samo 10 posto šanse da preživi. Ipak, na sreću, preživjela je i prošla bez oštećenja mozga.

Ne sjeća se trenutka prije skoka. Tri sedmice su je hranili na sondu i sada se kreće pomoću kolica.

Nedavno je progovorila o emotivnom zlostavljanju koje je trpjela od sad već bivšeg momka.

– Kada bih pokušala da ga ostavim, sjedio je na ulaznim vratima i ne bi me puštao iz stana. Porodica je pokušala da me upozori jer su mogli da vide njegove manipulacije pa ih je neprestano krivio za moju nesigurnost – rekla je za australijske novine, prenosi “Daily Mail”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti