Popularna Mahidevran trudna: Otkriva svoja pravila kako biti lijepa, zdrava i vitalna

Piše: Redakcija

Popularnu tursku glumicu Nur Fetahoglu (35), nesretnu Mahidevran iz „Sulejmana Veličanstenog“, ubrajaju u najljepše Turkinje, ali ona kaže da nije opsjednuta ljepotom već jedino želi da u svakoj situaciji izgleda prirodno i da sačuva čisto tijelo i dušu.

Krhke građe i tanušna, Nur djeluje kao da je stalno na strogim dijetama, međutim, ona to negira.

– Moja mama i drugi članovi porodice imaju ubrzan metabolizam, to je nešto u vezi sa radom štitne žlijezdežljezde i hormonima, pa niko ne može da se ugoji šta god da jedemo. A s druge strane obožavam sve vrste ribe i na trpezi ih imam svakodnevno – kaže Nur.

Vjerovatno ishrani bogatoj ribom i povrćem glumica može da zahvali i na lijepoj koži i očima koje naprosto blistaju. Škorpija u horoskopu, Nur ima veoma razvijeno šesto čulo i kaže da već na prvi pogled može da ocijeni kakav je ko, te vjeruje da je fizički izgled sporedan a da su važniji um, inteligencija i životna radost jer oni odmah privlače ljude. Što opet ne znači da ne vodi računa o svom izgledu i da ne njeguje ono čime ju je priroda obdarila. Pa je tako i usvojila određena pravila koja joj pomažu da bude lijepa, zdrava i vitalna, a primjenjuje ih i sada u trudnoći, iako mnogi kažu da joj nikakve kreme nisu potrebne.

  • Sreća što će za pet mjeseci konačno postati mama učinila ju je nestvarno lijepom. A ovo su njena pravila:
  • Mama me je naučila da svako veče lice očistim ružinom vodicom i ja to i danas praktikujem. Inače, mama ima 58 godina i blistavu kožu, a nikad u životu nije koristila ništa drugo osim ružine vodice koju sama priprema.
  • Usne su mi veoma osjetljive na hladnoću, zato ih štitim odgovarajućim balzamom.
  • U tašni obavezno imam parfem Chanel Chance, ruž i kremu za ruke sa ružinom esencijom.
  • Obožavam bronzani ten, ali kako sam sklona pjegama, koristim kreme sa velikom zaštitom od UV zračenja. Prije izlaska na sunce, kožu njegujem preparatima koji sadrži bademovo i kakaovo ulje, mrkvu i esenciju ruzmarina. Oni ujedno stvaraju sjajnu osnovu za divan bronzani ten bez opekotina i neprijatnog zatezanja.
  • Za šminkanje najčešće koristim sivu paletu sjenki jer tako naglašavam oči, a na trepavice nanosim maskaru koja ih njeguje i jača.
  • Šminku uglavnom biram prema raspoloženju, ali za koju god kombinaciju boja da se odlučim, ona mora da djeluje prirodno.
  • Vjerujem u amajlije, zato na telefonu nosim privjesak u obliku dvostrukog ključa, osjećam da mi on donosi sreću.
  • Za ljepotu je bitno i kako se neko osjeća, a ja sam sujeverna i da bih se dobro osjećala, upražnjavam neke rituale. Tako iz kuće obavezno izlazim desnom nogom


Izvor: Lepaisrecna.rs

Pročitajte još