Ruskinja kojoj je bivši suprug odsjekao obje ruke čeka treće dijete

Piše: M. K.

Lijepa Ruskinja Margarita Gracheva (28) kojoj je bivši muž prije četiri godine sjekirom odsjekao obje ruke, podijelila je na svom Instagramu radosnu vijest – očekuje svoje treće dijete.

-U bliskoj budućnosti bit će još jedan plus jedan od nas. Nadam se da ćete se iskreno radovati zbog nas – napisala je Margarita, uz fotografije sa svojim novim partnerom i dva sina iz prvog braka.

Dodala da postoji još jedan razlog za čestitanje u njihovoj porodici – rođendan je njenog izabranika Maxima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Маргарита Грачева (@margoritka1211)

“Jako sam sretna zbog tebe. Neka sve bude u redu”; “Margarita, budi sretna! Predivne fotografije i divni svi!”; “Čestitam! Zračite toliko ljubavi i sunca da to trebate podijeliti sa svijetom”, nižu se komentari njenih fanova.

Podsjećanja radi, Margarita se udala za Maxima 2019. godine. Ceremoniju vjenčanja održali su u tajnosti, a da su u braku otkrili su tek godinu poslije.

“Potpisali smo ugovor u matičnom uredu u Sankt Peterburgu. Bio je to samo naš dan, proveli smo ga zajedno. Bez bučne zabave i publiciteta, ali ludo sretna – podijelila je tada sjećanja Gracheva koja je danas uspješna TV voditeljica koja svojom emisijom pomaže drugim žrtvama zlostavljanja.

Do prije nekoliko godina Margarita je mogla samo sanjati o tako sretnom preokretu sudbine.

Ona je 2017. godine postala žrtva užasnog i neljudskog postupka svog prvog supruga Dmitrija.  Ovaj monstrum odveo ju je u šumu i iz ljubomore odsjekao obje ruke te je zatim odveo u bolnicu da ublaži svoju buduću kaznu. Uprkos činjenici da su sve strahote završene, Margarita se i dalje boji njegove osvete. “Bojim se da će izaći iz zatvora i ubiti me”, rekla je.

Sjećajući se strašnog događaja, ona je posvjedočila i da je pomahnitali Dmirtrij, kada joj je odsjekao ruke, rekao: “Kakav adrenalin!“ Do teškog zlostavljanja došlo je nakon što je mlada Ruskinja zbog niza bračnih problema odlučila da se razvede od supruga Dmitrija i to je gotovo platila životom. Zaslijepljen ljubomorom, osakatio je Margaritu i, prema njenim riječima, uopće se nije pokajao za ono što je učinio. Dmitrij Grachev osuđen je na 14 godina zatvora.

Mjesecima prije ovog monstruoznog čina, Gracheva je više puta alarmirala nadležne da joj je muž prijetio nožem. Nažalost, reagiralo se kad je bilo već dosta kasno. Na sudu je dokazano je da je Dmitrij suprugu odvezao u izolirano šumovito područje nadomak njihovog doma u Sankt Peterburgu i više puta udario sjekirom zadavši joj više od 40 udaraca u svaki dio njenog tijela. Grachev ju je ostavio invalidnom osobom za cijeli život.

Činjenica da su joj odsječene ruke pale u snijeg,  te su bile hladne, ljekarima je olakšala te su mogli ponovno spojiti njenu lijevu ruku, iako u njoj ima malo pokreta. Desnu ruku nisu uspjeli spasiti pa su joj ugradili sofisticiranu umjetnu koja je povezana s Margaritinim mišićima kako bi njome mogla hvatati predmete i čak činiti neke fine motoričke pokrete.

Nakon što se opravila zarekla se da će se posvetiti pomoći drugim žrtvama njihovoj borbi protiv porodičnog nasilja u Rusiji.

Osim što je dobila novi posao i ponovno se udala, i njena dva dječaka iz prvog braka od osam i šest godina, danas su sretni.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti