Salata “to go”: I na poslu jedite zdravo

Piše: Redakcija

Salata u tegli praktičan je način da je uzmete na posao, na fakultet ili gdje god idete. Sve je u jednoj posudi i nemate brige oko posebnog pakovanja dresinga.

 

Sastojci:

1 paradajz

pola ljubičastog luka

150 g kuhanog slanutka

1 stabljika celera

pola krastavca

2 rotkvice

listova zelene salate

2 kašike suncokretovih sjemenki

Dresing:

100 g grčkog jogurta

3 kašike svježe iscijeđenog limunovog soka

1 kašika octa

1 kašika maslinovog ulja

so

Priprema:

Paradajz narežite na kockice, ljubičasti luk, krastavac, rotkvice i stabljiku celera na tanke kriške, a zelenu salatu na rezance.

Stavite suncokretove sjemenke u suhu tavu i vrtite na laganoj vatri dvije do tri minute da postanu hrskave i zamirišu. Ohladite ih.

Sve sastojke za dresing izmiješajte štapnim mikserom. Posolite i pobiberite po vlastitiom ukusu.

Složite u staklenku. Ova je količina za dvije osobe, zato pripremite dvije staklenke. Na dno svake stavite dresing, a zatim slažite povrće u slojevima. Pripremite je navečer za ujutro, ali nemojte je držati pripremljenu duže od jednog dana jer će povrće previše omekšati.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti