Korak po korak: Našminkajte se kao profesionalac

Piše: L. M.

Kada je riječ o nanošenju sjena na oči, to može da bude veoma komplicirano. Međutim, uz pomoć jednostavnih koraka dobit ćete efekt mačijih očiju. Pratite ove korake i budite sigurni da nećete pogriješiti

Korak 1: Primer

Priprema kapaka je obavezna ako želite da vam šminka za oči ostane na mjestu i traje cijeli dan. Zato na čiste kapke nanesite primer za oči.

Korak 2: Neutralna sjena

Nanesite na kapak sjenu ili bazu u neutralnoj boji, tačnije u boji vaše kože. Ovaj korak će pomoći da intenzitet sjena koje izaberete bude potpun i dugotrajan.

Korak 3: Tamne nijanse

U gornji ćošak oka nanesite smeđu nijansu sjene za oči. Izblendajte je pahuljastom četkicom. Sami izaberite nijansu smeđe koja vašim očima najbolje stoji. Smeđa sjena savršeno se kombinira sa svim bojama očiju.

Korak 4: Dodajte malo boje

Nanesite tamno bordo sjenilo, fokusirajući boju samo na vanjske kutove. Sjenu proširite preko nabora očiju za efekt „smokey eyes“.

Korak 5: Prelaz

Nanesite sjenilo u neutralnoj nijansi na sredinu kapka sve do početka nabora na očima. Taj prelaz izblendajte i dobit ćete našminkane kapke kao kod profesionalca.

Korak 6: Olovka za oči

Pojačajte efekt tako što ćete opcrtati rubove oka tamnom olovkom za oči. Također, olovku izblendajte s ostatkom sjena.

Korak 7: Maskara

Ukoliko želite da vaša šminka bude glamurozna, možete koristiti vještačke trepavice. U tom slučaju, nanesite gust sloj maskare na donje trepavice kako biste uravnotežili gornji i donji dio trepavica.

Pročitajte još