Nadal od 2005. voli jednu ženu, a njihov brak je velika misterija

Piše: Redakcija

Foto: Instagram-blesk.cz

Španski teniser Rafael Nadal jedan je od najboljih tenisera svijeta, a velika mu je podrška danas, ali i tokom karijere, supruga Xisca Perello s kojom je od 2005. godine. Supruga slavnog tenisera rijetko se pojavljuje na njegovim mečevima, ali i u javnosti.

Pravo joj je ime Maria Francisca Perello, radi kao agentica u osiguranju, a završila je Poslovnu akademiju. Pomaže Nadalu u radu njegove fondacije, gdje je imenovana za direktoricu projekta.

Nadal i Xisca počeli su svoju vezu 2005. godine, iako su se prije toga poznavali nekoliko godina. U januaru 2019. Xisca i Rafael su se zaručili, a sljedećeg oktobra uslijedilo je vjenčanje s 350 zvanica u prekrasnom dvorcu La Fortaleza na Mallorci.

U oktobru 2022. godine, dobili su svoje prvo dijete, sina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Blesk.cz (@blesk.cz)

Lijepa brineta i dalje je vrlo diskretna i nenametljiva, pa uprkos tome što je suprugu najveća podrška u svakom smislu, često nije fizički prisutna na tribinama dok Nadal igra neke od odlučujućih mečeva.

Za potrebe Nadalove biografije ‘Rafa’ objasnila je zašto je to tako.

“Potreban mu je prostor kada se takmiči, a sama pomisao da ga čekam cijeli dan da završi što treba i hodam okolo me umara. To bi me gušilo. Morao bi se brinuti za mene… Ako ga pratim posvuda, mislim da postoji rizik da se prestanemo slagati”.

U istom intervjuu Maria je istaknula i zašto se toliko trude svoju vezu zadržati za sebe:

“Čak i kada me porodica pita o njemu, ne govorim puno. Činjenica je da se jednostavno ne osjećam ugodno pričati o svom privatnom životu. A Rafaelu se to sviđa. Ne bismo željeli da ikada bude drugačije .”

Ni Rafael nije puno pričljiviji od nje, pa je jako tešklo saznati bilo kakve detalje o ovom paru, no u jednoj španskoj emisiji ‘Mi casa es la tuya’ publici je otkrio neke zanimljive detalje o svojoj supruzi.

“Znam je od malena. Zove se Maria Francisca, ali ja je zovem Mary. Zovem je samo Maria Francisca kada se svađamo. Ali nikada se ne svađamo. Vrlo je mirna”, rekao je tada Nadal.

Pročitajte još