Emir Hadžihafizbegović osuđen na godinu dana zatvora, uvjetno na četiri godine

Piše: Redakcija

Pred Općinskim kaznenim sudom u Sisku naš glumac Emir Hadžihafizbegović osuđen je na godinu dana zatvora, a četiri godine uvjetno. Ova kazna je rezultat je priznanja krivnje i sporazuma sklopljenog sa Općinskim državnim odvjetništvom u Sisku. Emir je osuđen zbog saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradala 63-godišnja Ankica Kuduz. Nesreća se dogodila 12. oktobra 2014. na autocesti A3 kod mjesta Bročice u Hrvatskoj.

Naš glumac neće ići u zatvor ako naredne četiri godine ne napravi nijedno krivično djelo. Kako piše vecernji.hr, odvjetništvo je utvrdilo kako je poznati glumac zanemario znakove ograničenja brzine te vozio brzinom od najmanje 125 kilometara na sat. U pokušaju da izbjegne parkirano vozilo čiji je vozač mijenjao gumu skrenuo je udesno i udario u Ankicu Kuduz, koja se nalazila izvan svoga automobila, na kojem je također guma bila probušena. Na licu mjesta je preminula, a Emir Hadžihafizbegović zadobio teške tjelesne ozljede.

Odvjetništvo se na nagodbu odlučilo zbog nekoliko olakšavajućih okolnosti -prometna signalizacija o radovima na autocesti bila je već ranije srušena, drugi automobil se nalazio zaustavljen na lijevoj prometnoj traki pa je Hadžihafizbegović bio prisiljen ga izbjeći pri čemu je udario poginulu koja nije imala reflektirajući prsluk. Kao olakšavajuća okolnost uzeta je i činjenica da je Hadžihafizbegović razvio prijateljski odnos s kćerkom poginule, koja se također nalazila na mjestu nesreće, a koja se nije protivila sklopljenoj nagodbi.

Pročitajte još