Zagrebački glamur za doček princa Charlesa i Camille

Piše: Redakcija

U okviru dvodnevne posjete Hrvatskoj princ od Walesa i vojvotkinja od Cornwalla obilaze Zagreb, Osijek Kopački rit i Đakovo, dok će turneju završiti u Zagrebu kako bi prisustvovali proslavi 70. godišnjice British Councila u Hrvatskoj.

Posjeta britanskog prijestolonasljednika i njegove supruge u Hrvatskoj je propraćena pompezno. Dočekala ih je na Pantovčaku i predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović sa suprugom Jakovom, dok su se nakon šetnje Gornjim gradom i Markovim trgom u Banskim dvorima sreli i s premijerom Tihomirom Oreškovićem i njegovom suprugom Sanjom. Protokol je podrazumijevao i upis u Zlatnu knjigu gostiju nakon čega su slušali priču o obnovi Banskih dvora nakon raketiranja u Domovinskom ratu. Charles i Camilla će se sigurno kući vratiti i s utiscima s obilježavanja 400. godišnjice smrti Williama Shakespearea u Hrvatskom narodnom kazalištu.

prince charles4 prince charles2 prince charles3

Princ Charles i vojvotkinja Camilla u posjetu Hrvatskoj su stigli u sklopu turneje po regiji u kojoj će posjetiti i Srbiju, Crnu Goru i Kosovo. Ugledni britanski gosti su imali priliku na svečanoj večeri upriličenoj njima u čast upoznati i neke javne ličnosti iz Hrvatske među kojima se svakako najviše svojom elegancijom isticala glumica Zrinka Cvitešić.

Pročitajte još