Camila Coelho, influenserica, blogerka i heroina života: Uprkos epilepsiji, san joj se ostvario

Piše: L. M.

Camila Coelho američka je blogerica rođena u Brazilu i zvijezda YouTubea s 3,4 miliona pretplatnika na glavnom kanalu. Prešla je dug put od šminkerskog pulta do poznate internet senzacije. Poznata je po svojim modnim i beauty postovima i videima na društvenim mrežama. YouTube zvijezda rođena je 27. februara 1988. u Brazilu. Svoje rano djetinjstvo ostavila je u Brazilu, međutim, s porodicom se preselila u Pennsylvaniu kada je bila vrlo mala, gdje je završila osnovnu i srednju školu, nakon čega nije odlučila nastaviti fakultetsko obrazovanje. Umjesto toga, kao samostalna djevojka preselila se u Boston.

Početak karijere

– Prvi posao dobila je u Bostonu na „Diorovom“ pultu za šminkanje. Nakon toga je spoznala svoju ljubav prema ljepoti i postala profesionalna vizažistica. Slično je upoznala svijet YouTubea. Napravila je nalog na YouTubeu, ne znajući koliko će to postati utjecajno.

Stoga je pokrenula svoj YouTube kanal i koristila ga za postavljanje vodiča o šminkanju koje je dijelila sa svojom porodicom i prijateljima. Kasnije je postala vrlo popularna pa je počela pisati i blog. Naravno, njeni blogovi su bili posvećeni ljepoti i modi.

Danas Camila ima dva YouTube kanala, jedan na brazilskom jeziku s 3,4 miliona pretplatnika i drugi na engleskom s 1,2 miliona pretplatnika. Njena popularnost raste iz godine u godinu, te postaje prihvaćena i u svijetu slavnih. Zbog toga je bila gošća na Met Gali 2019. godine.

Njen prvi YouTube kanal, onaj na portugalskom jeziku, zvanično je otvoren 2010. godine. Nakon što je stekla dovoljno popularnosti, preusmjerila je svoju energiju i na otvaranje novog kanala na engleskom jeziku, 2011. godine.

Također, Camila je ponosna vlasnica Instagram profila s gotovo 10 miliona pratitelja. O njenoj slavi svjedoče i brojne naslovnice brazilskih magazina: „Women’s Health Brasil“, „Forbes Brasil“, „InStyle Brazil“. Njena neto vrijednost danas se procjenjuje na 2,8 miliona dolara.

Privatni život

Nakon što se preselila u Boston, Camila je upoznala svog sadašnjeg supruga, Icara Brenneru. On je porijeklom iz Brazila i odrastao je u istom gradu kao i Camila. Poslije pet godina veze i zajedničkog života, svoje vjenčane zavjete podijelila je s voljenim partnerom 16. oktobra 2010. godine.

Camila je predstavila svog supruga u javnosti prvi put na svom YouTube kanalu 9. decembra 2013. Prema tadašnjim tvrdnjama, upoznali su se posredstvom njene prijateljice na njen 17. rođendan. On je tada imao 19 godina, a ona je u to vrijeme izlazila s drugim dečkom.

Borba s epilepsijom

Kako je nedavno otkrila, Camilina najveća životna želja jeste da se ostvari u ulozi majke. Međutim, od devete godine ona boluje od epilepsije, te joj ta bolest stvara brojne probleme. Camila je otkrila da nikada nije uzela kontracepcijske pilule zbog epilepsije, ali i uprkos tome nije imala sreće s trudnoćom. Zbog utjecaja koji lijekovi protiv epilepsije mogu imati na efikasnost kontracepcijskih sredstava, influencerica je rekla kako je zamišljala da će zatrudnjeti istog sekunda kada je počela planirati trudnoću. Nažalost, prolazili su mjeseci, pa i godine kako je Camila dobijala negativne informacije. Počela je klonuti duhom i prestala je da se nada.

– Tada sam počela osjećati veliku tjeskobu i strah da nikada neću moći zatrudnjeti. Sjećam se, svaku menstruaciju sam preplakala – kazala je Camila u jednom intervjuu. U određenom trenutku odlučila je slijediti ono što je čula od svoje majke: predala je svoje nade u Božije ruke i molila se pozitivnom rezultatu.

Trudnoća

Poslije teške i iscrpne borbe, Camila je nedavno dobila pozitivne vijesti. Napokon je trudna. Nakon što joj je ciklus kasnio nekoliko dana, odlučila je uraditi test za trudnoću. Kako kaže, ni tada se nije ničemu nadala.

– Bojala sam se razočaranja. A kad sam vidjela nasmijanog Icara koji me dugo grli, nisam mogla plakati jer sam bila u šoku. Jesam li stvarno trudna? Stvarno sam trudna! – otkrila je Camila.

Sada, kada je trudna, tjeskoba se promijenila.

– Uprkos svoj vjeri, da sam uspjela zatrudnjeti kao što sam sanjala, nisam mogla kontrolirati strah ili tjeskobu koji su me obuzeli. Željela sam biti sigurna da je s bebom sve uredu – objasnila je. – Osjećala sam se krivom što sam se ponekad probudila tužna i nastavila plakati. Ne znam jesu li to bili hormoni, ali ta tjeskoba je nestala tek prije nekoliko sedmica, nakon nekih pretraga.

Beba Coelho treba da se rodi ovog ljeta.

 

Pročitajte još