Stručnjaci za govor tijela otkrivaju: Charlene je emotivno distancirana od Alberta, a evo šta poručuje vjenčanim prstenom

Piše: Azra

Princeza Charlene je poslije šest mjeseci konačno sa porodicom izašla u javnost. U društvu supruga, princa Alberta, i njihovih blizanaca Žaka i Gabrijele prisustvovala je trci Formule 1 Monaco E-Prix. S obzirom na to da sve što ima veze sa najtužnijom princezom, kako je zovu, izaziva veliko interesovanje javnosti, ne čudi što su njeno držanje na događaju analizirali čak stručnjaci za govor tela.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Royal Fashion Police (@royalfashionpolice)

Judi James, ekspert u ovoj oblasti, objasnila je da Charlene djeluje kao da je emotivno distancirana od supruga, iako na sve načine pokušava da oda utisak sretne i zaljubljene žene. Daily Mail prenosi da je princezu odao izraz lica i, nasuprot njene puno veselije porodice, zamišljenost.

‒ Charlene ovde ne prati njihov izraz lica, što je čini emotivno izolovanom, u njenom zamišljenom pogledu jasno se čita tuga ‒ objašnjava Judi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Swedish royal family (@swedish_royal_family)

Na fotografijama nastalim na pomenutom događaju može se primjetiti da Charlene stoji iza male Gabrijele i da joj dlanove drži na prsima. Džejmsova sugeriše da takva poza govori da princeza želi da se njena kćerka oseća sigurno i voljeno, a istovremeno stavlja fokus na njen vjerenički i vjenčani prsten čiji je zadatak da stavi tačku na glasine o razvodu.

Džudi je prokomentarisala i princezin osmijeh koji je Šarlin bezuspešno pokušavala da zadži. Za razliku od supruge, princu Albertu je, prema njenim riječima, pošlo za rukom da ih prikaže kao sretnu i složnu porodicu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli diario.da.realeza (@diario.da.realeza)

-Ako se ovo uopšte može nazvati osmijehom, on ne dopire do njenih očiju, dok stvarni u njima počinje. Oblik usta joj je asimetričan, u jednom uglu usana je vrlo lagano povučen prema gore, dok je drugi ugao spušten dole. Lice joj je, s jedne strane, jače nabrano, što signalizira da je u konfliktu, možda pokušava da se nasmije, ali jednostavno ne može.

Izvor: Hellomagazin.rs

(I.J.)

 

Pročitajte još