Pozivnica za krunidbu poslana je Harryju i Meghan, a vratit će im i kuću, ali samo pod jednim uslovom

Piše: L. K. P.

Nakon višemjesečnih napetosti, novosti su napokon poznate, kralj Charles III pozvao je mlađeg sina, princa Harryja i njegovu suprugu Meghan Markle na svoju krunidbu, no postavio je i neke uslove. A ono što je najzanimljivije u svemu, njih dvoje još uvijek nisu potvrdili dolazak u London.

U Londonu se naveliko pripremaju za krunidbu kralja Charlesa III, a nakon višemjesečnih nagađanja potvrđeno je da je povrijeđeni otac ipak pozvao svog mlađeg sina na događaj koji iščekuje cijelog života.

Uprkos tome što ga je princ Harry javno povrijedio, što raznim intervjuima, Netflixovim dokumentarcem, ali i memoarima ‘Spare’, kralj Charles III i ovog je puta odlučio preći preko svega i pružiti ruku pomirenja svom odmetnutom sinu i snahi.

-Mogu potvrditi da je vojvoda nedavno primio e-mail dopis od ureda Njegova visočanstva po pitanju krunidbe. Odluka o tome hoće li vojvoda i vojvotkinja pohoditi krunidbu zasad neće biti objavljena, poručio je jasno i glasno i Harryjev glasnogovornik, potvrđujući time da su Harry i Meghan odlučili još malo ‘držati na ledu’ kraljevsku porodicu.

A da je kralj Charles III zaista spreman na sve kako bi, uprkos svemu, napokon izgladio odnose s Harryjem, govori i podatak da im, čini se, ipak neće oduzeti njihov britanski dom Frogmore Cottage, u Windsoru, u kojem će, ukoliko dođu na krunidbu, moći odsjesti.

Inače, Frogmore Cottageom se i dalje koristi trudna princeza Eugenie, kada je u Britaniji s porodicom, te je navodno i ona sama spakirala neke lične stvari Sussexovih i poslala im u Ameriku.

Kao jedan od mogući razloga nedolazaka na krunidbu navodi se da na dan same krunidbe Harryjev i Meghanin sin Archie slavi 4. rođendan, zbog čega možda sina stave na prvo mjesto i odluče njemu organizirati proslavu. Uz to princ Harry je, kako se požalio prijateljima, zabrinut zbog reakcija koje bi mogao dobiti u Velikoj Britaniji, što od svoje obitelji, što od javnosti, ukoliko se pojavi.

Kako će se cijela priča dalje odvijati, doznat ćemo, to je sigurno, u narednim danima.

Pročitajte još