Kako se na potpuno prirodan način riješiti alergija

Piše: L. K. P.

Proljeće volimo zbog više sunca, dužih dana, lijepog vremena, toplih temperatura, a ne volimo ga samo zbog jednog većini nas dobro nam znanog neprijatelja alergija. Dolaskom proljeća većina biljaka počne cvjetati što znači samo jedno alergije će nas početi mučiti.

Kihanje, kašljanje, začepljen nos ili pak suzne oči su simptomi proljetnih alergija od kojih pati sve više i više ljudi širom svijeta. Iako postoje tablete pomoću kojih možete ublažiti simptome alergije ne znamo jeste li znali da simptome alergije možete ublažiti i na potpuno prirodan način. U nastavku vam otkrivamo kako se na potpuno prirodan način riješiti alergija.

Čaj od koprive

Kopriva sadrži mnogo hranjivih tvari, pa i željezo. Dodajte par kapi limuna kako bi se željezo bolje apsorbiralo. To će doprinijeti normalnoj funkciji imunološkog sustava i olakšati borbu protiv alergena.

Ulje crnog kima

Ulje crnog kima možda je i najpoznatiji prirodni lijek u borbi protiv alergija. Crni kim je prirodni antihistaminik, te posjeduje protuupalno i imunomodulatorno djelovanje i baš je zato odličan lijek za ublažavanje simptoma alergije.

Vitamin C

Utvrđeno je kako vitamin C snižava razinu histamina u tijelu, smanjuje propusnost stanične stijenke te se uspješno bori sa stranim tvarima koje uđu u tijelo pa tako i s peludi. Uz to, vitamin C smanjuje mogućnost razvoja spazma bronhalnih putova, što ga čini dobrodošlim pomoćnim sredstvom za ublažavanje astmatičnih napada.

Vitamin D

Dokazano je kako vitamin D može smanjiti rizik od pojave alergija stoga kada god imate priliku izlažite se sunčevim zrakama no nemojte zaboraviti zaštiti kožu kremom sa zaštitnim faktorom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti