Maje Čengić Miralem svaku noć nadmaši samu sebe na crvenom tepihu: Voditeljica blista na SFF-u

Piše: I. H.

Na Sarajevo Film Festivalu prošetale su, pored glumaca, i druge poznate ličnosti, a među domaćinima ovogodišnjeg crvenog tepiha, već 15 godina je voditeljica Maja Čengić – Miralem koja je osim poslovne, pokazala i modnu usklađenost.

 

Lijepa Maja svojim izgledom i modnim kombinacijama oduševljava svaku noć na crvenom tepihu. Sve tri noći “bosanskog ćilima” Maja je jednostavno blistala, a za treću noć festivala odabrala je dugu srebrenu haljinu s jednim rukavom, dizajnerice Jasne Hadžimehemdović Bekrić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maja Čengić (@maja_cengic_miralem)

Protekle dvije noći SFF-a, za njen stajling bile su zadužene dizajnerice Gordana Gasha Miladinović, Emina Husedžinović i Amna Kunovac Zekić.

Na samom otvorenju SFF-a, prvu noć, Maja se odlučila za nepogrješivu crnu, dugu haljinu, sa širokim naramenicama bez rukava, sa umjerenim dekolteom i zlatnim printom oko pojasa. U skladu s tim, nosila je narukvice i naušnice u zlatnoj boji, a na nogama visoke crne sandale sa kaišom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maja Čengić (@maja_cengic_miralem)

Već drugi dan, izbor je pao na svijetlije nijanse, pa se pojavila u kreacijama bijele boje, što je posebno dovelo do izražaja njenu eleganciju i nježnost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maja Čengić (@maja_cengic_miralem)

 

Crveni tepih SFF-a svake godine postaje i mjesto kojim se “prošetaju” i sjajne modne kombinacije, a posebnu pažnju plijene bh. voditeljice. Tako su na sinoćnjem izdanju crvenog tepiha svoje fenomenalne haljine pokazale i voditeljice Lejla Žunić i Lejla Durmo.

 

Pročitajte još