Efikasna i jeftina maska za tamne podočnjake

Piše: Redakcija

Peršun je poznat kao sastojak koji regeneriše kožu i izbjeljuje je. On se preporučuje u borbi protiv crvenila kože, iritacija i otoka, ali i kao preventiva za pojavu bora. Ipak, ono u čemu je peršun najbolji je tretiranje osjetljivog područja oko očiju i otklanjanje podočnjaka.

Peršunov list bogat je vitaminima i mineralima, a njegov sok sadrži eterična ulja sa visokim sadržajem kalijuma i mangana.

Dakle, ako imate problema sa tamnim podočnjacima, domaći losion od peršuna riješiće sve vaše probleme. A, jednostavan je i praktičan za upotrebu!

Potrebni sastojci:

  • šaka peršuna
  • 2 pamučna tufera
  • drvena kašika
  • posuda za mješanje
  • kašika tople vode (ili jogurta)

Priprema:

Isjeckajte peršun što sitnije, ubacite ga u činiju, a zatim ga izdrobite drvenom kašikom, kako bi pustio sok.

Prelijte preko peršuna malo tople vode (ili jogurta, ako želite kremastiju masu), istovremeno mješajući kašikom smjesu. Ostavite nekoliko minuta da se ohladi, a potom tufere umočite u dobijenu masu. Stavite ih tako natopljene ispod očiju i lezite 10 minuta!

Postupak ponavljajte dva puta nedeljno i rezultati bi ubrzo trebalo da budu tu!

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti