Halit Ergenç i Bergüzar Korel: Zajednički posao od dva miliona eura

Piše: Redakcija

Serija “Ranjena ljubav”, u kojoj glavne uloge igraju supružnici Halit Ergenç i Bergüzar Korel, obara sve rekorde gledanosti, kako u našoj zemlji, tako i u Regionu. Serija “1001 noć”, u kojoj su prvi put zajedno glumili, nije samo bila prijelomni trenutak za turske serije, nego i za ljubavni život ovo dvoje glumaca. Njihova ljubav sa seta „1001 noć” morala je prevazići mnoge prepreke da bi opstala. No, oboje glumaca su znali da žele biti jedno pored drugog i kad se kamere na setu ugase. Bergüzar je stoga napustila zaručnika Tana Sagturka, a Halit se zbog nje razveo od tadašnje supruge Gizem Soysaldi. Razvod ga je koštao gotovo 400 hiljada maraka, dok je Bergüzar morala otrpjeti uvrede bivšeg zaručnika u novinama. Kada su, u augustu 2008., ljubav krunisali brakom, Berguzar je već bila trudna i u februaru 2009. rodila je sina Alija.

Piše: Samila IVKOVIĆ

Nakon 11 godina, ponovo su odlučili zajedno raditi u jednom prijektu, ovoga puta “Ranjenoj ljubavi”. Serija se snima u četiri grada – Istanbulu, Izmiru, Izmitu i Bodrumu, a radnja je smještena u vrijeme Prvog svjetskog rata. Bergüzar i Halit igraju supružnike, Azize i Cevdata, koji se nađu u nezahvalnoj situaciji, jer on mora birati između domovine i porodice. U okupiranom Izmiru stanje je alarmantno, a odlazak u rat ugrožava njegov brak, ali i život. Halit Ergenç, kao i za “Sulejmana Veličanstvenog”, morao je pustiti bradu i ozbiljno početi trenirati, jer njegova uloga Cevdata zahtijeva izvrsnu fizičku spremu.

ŠEST MILIONA

U ovom projektu bračni par je privukao scenarij, a gledatelji su oduševljeni njihovom ljubavnom hemijom. Iako je na snimanju serije „1001 noć”, koja ih je proslavila, hemija između njih dvoje bila očita, producenti su sve ove godine zaobilazili njihovu kombinaciju. Pitanje je da li bi Halit i Bergüzar i ovog puta glumili zajedno da on nije insistirao na tome. Reditelji serije, braća Taylan, zahtijevali su da on zbog uloge časnika u vojsci Osmanskog Carstva smrša deset kilograma. Dogovor su postigli na zadovoljstvo svih, Bergüzar je dobila ulogu, a Halit je mršaviji za deset kilograma.

Seriju u Turskoj gleda više od šest miliona ljudi, a osvojila je i sve društvene mreže. Glavni glumci ove serije su i više nego zadovoljni – Bergüzar po epizodi dobija 50 hiljada maraka, a njen suprug, najplaćeniji turski glumac, više od 80 hiljada. Zajedno bi po sezoni trebali zaraditi blizu pet miliona maraka, što je još jedna potvrda da su njih dvoje u Turskoj ono što su u Hollywoodu bili Angelina Jolie i Brad Pitt – najpopularniji i najbogatiji glumački par.

Da od glume odlično žive, te da standard njihovog života konstantno raste, pokazuje i činjenica da su prošle godine na brdu Ulus, na evropskoj strani Istanbula, kupili vilu za sedam miliona maraka, u koju su se preselili iz nešto skromnije kuće u elitnom naselju Göktürk, koju su prije četiri godine kupili za milion maraka. Brod još nemaju, ali svakog ljeta unajmljuju najluksuznije jahte na Crnom moru.
Da su Halit i Bergüzar odlični glumci, znaju već i ptice na grani, ali da su jednako dobri pjevači, manje je poznato. Prije glumačke karijere Halit je studirao operno pjevanje, pa u njegov talent ne treba sumnjati. Prošle godine je održao nekoliko koncerata, na kojima je uz pratnju simfonijskog orkestra izvodio hitove Franka Sinatre, Louisa Armstronga i drugih muzičkih velikana.

Zapjevao je i s Omarom Portuondom na koncertu Buena Vista Social Cluba u Istanbulu, a ljetos je održao samostalni koncert u Bahreinu. Iako nikada nije imala formalno muzičko obrazovanje, njegova supruga je otišla korak dalje, te je prije devet mjeseci objavila album „Sezen s okusom jazza” , na kojem je obradila hitove poznate turske pjevačice, Sezen Aksu.

NESIGURNA I LABILNA

– Oduvijek mi je najveća želja bila postati pjevačica i objaviti album, ali nisam imala hrabrosti to učiniti – kazala je glumica, za koju mnogi kažu da je, iako lijepa i talentirana, poprilično nesigurna i labilna osoba.

Njena nesigurnost bila je najočitija za vrijeme snimanja serije „Sulejman Veličanstveni”, kada je njen suprug glumio moćnog sultana, a atraktivna Meyem Uzerli njegovu najdražu suprugu Hurem. Bergüzar je bila toliko ljubomorna da je, kada su snimali intimne scene u haremu, 2011., morala ići na psihoterapiju. Znala je da odglumljena ljubavna hemija može prerasti u pravu, jer se to dogodilo njoj i Halitu. Glumica konačno može biti mirna i uživati u ulozi koju je zbog supruga dobila u seriji „Ranjena ljubav”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti