Barbara Matejčić: KAKO STE?

Piše: Redakcija

 

Iako su glavni junaci knjige naizgled potpuno različiti, zajedničke su im predrasude, osuđivanja, nepravde te društvene i institucionalne barijere s kojima se suočavaju. Kroz šest, do sada, neobjavljenih priča knjiga pruža dubinski uvid u živote građana „drugog reda“, ispisujući svakodnevicu onih koji su „drugačiji“, poniženi i obespravljeni.

 

– Novinarski se već dugo bavim različitim nepovlaštenim pozicijama unutar društva, onima koji utjelovljuju takozvani goli život, lišen političke vrijednosti i potisnut na marginu, ali mi knjiga nije bila u planu. Onda mi je  prije nekoliko godina urednik u jednoj zagrebačkoj izdavačkoj kući ponudio da objavi izbor mojih već objavljenih tekstova. Nije mi se činilo da ima smisla zatrpavati tržište još jednom knjigom, ali mi je tada sinulo da bi to mogla biti prilika da napišem nove tekstove, koji će funkcionirati kao cjelina – kaže Barbara.

 

Organizator promocije je Udruženje za afirmaciju i ravnopravnost „Posterus“ na čelu sa Zlatom Gerin Kurić, a o knjizi će tom prilikom govoriti novinarka i voditeljica večeri Kristina Ljevak, književnik Goran Samardžić, književni kritičar Đorđe Krajišnik i autorica Matejčić.

Pročitajte još