Josipa Lisac u subotu održala koncert za pamćenje u BKC-u

Piše: Redakcija

 

Gromoglasni aplauzi, ovacije i višeminutni pozivi na bis ispratili su spektakl koji je trajao gotovo dva i po sata, u čast 50 godina karijere najveće regionalne muzičke dive. Emotivnim Josipinim uvodom, u kojem se prisjetila svog prvog nastupa u dvorani BKC-a davne 1968. na malom Šlageru sezone, prvim susretom sa Indexima, saradnji sa Bodom Kovačevićem i prvim muzičkim koracima, dalo je odličnu uvertiru u sve ono što je uslijedilo.Koncert je, gotovo pa hronološki, bio sažetak  i presjek njene cjelokupne karijere, a dokaz o trajnosti i kvalitetu pjesama, najbolje govori činjenica da je publika svih generacija uživala od prve do zadnje minute. Simpatičnim komentarima i interakcijom sa publikom i bendom, Josipa je još jednom dokazala, da, iako je zvijezda i diva, uvijek treba ostati čvrsto pri zemlji, što je nekoliko puta i naglasila tokom koncerta.

Ovo je prvi u nizu od koncerata koji je realizovan u organizaciji JU „Centar za kulturu“ Kantona Sarajevo, Bosanski kulturni centar.  Naredni spektakl će se održati 11. marta, kada u Sarajevo po prvi put dolazi svjetski popularna marokanka Hindi Zahra.

10 4 5 6 7 9

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti