Britanski ambasador jedva čeka album posvećen Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić

Piše: Redakcija

Matthew Field, ambasador Velike Britanije u BiH, jedva čeka novi album popularne bh. interpretatorice Amire Medunjanin posvećen Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić.

Objavio je to danas na svom Twitter profilu dijeleći najavu Amire Medunjanin da će novi studijski album „For Him and Her“ svjetlo dana ugledati 12. juna na svim streaming servisima. Kako je prenio Dnevni avaz, album će u prodaji širom regije biti 24. juna.

 

U dvanaest odabranih pjesama, svjetska muzička diva posvećuje duboko lično poštovanje Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić, kolosalnim figurama ex. jugoslavenske popularne muzike i posljednjim istinskim predstavnicima kafanske muzike.

Ambasador Field, Matt, kako ga mnogi zovu, inače poznat je i kao veliki zaljubljenik muzike, a i sam je muzičar, svira bass gitaru i već je pratioce na Instagram profilu oduševljavao objavama svog muzičkog umijeća.

 

 

Također, britanski ambasador u BiH na Instagram profilu, među brojnim drugim, s ponosom čuva i zajedničku fotografiju s Medunjanin nakon njenog magičnog nastupa koji je za ljubitelje sevdaha održala u sarajevskoj Zetri 6. decembra 2018. godine. Slovenačka ambasadorica Zorica Bukinac na taj koncert dovela je gotovo kompletan diplomatski kor, pa su uživali ambasadori iz skoro svih evropskih zemalja.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti