Bore na licu odaju kakva si osoba i kakvog si zdravlja

Piše: Redakcija

Pogled na nečije lice može otkriti što se događa unutar bića te osobe. Ne kaže se uzalud da je lice ogledalo duše i kao knjiga koja se lako može pročitati. Na stranicama takve knjige svaka utisnuta bora nešto znači.

Osim što su vidljivi znak starenja, bore mogu odati osobnost i što je osoba proživjela. Odražavaju unutrašnju patnju, iskušenja, a neke ukazuju i na zdravstvene probleme.

  • Bore ispod oka, tačno u ravnini zjenice povezane su s tužnim mislima, nezadovoljstvima, nemogućnošću izražavanja vlastitih osjećaja. Bore ispod očiju, općenito, mogu ukazati i na moguće probleme u radu bubrega.
  • Sitne bore uz vanjske uglove očiju povezane su s glavoboljom i bolovima u očima. Međutim, mogu biti i odraz poigravanja suprotnim spolom i odricanja od ljubavi. Mogu izražavati i osjećaj srama.
  • Bora od unutrašnjeg ruba desne obrve do unutrašnjeg ugla oka karakterizira oštrog promatrača, ali i vrlo osjećajnu osobu. Može nastati i zbog tegoba u organima za probavu, dugotrajne napetosti i nemira, kao i pretjerane usredotočenosti na određena događanja i osobe.
  • Istovjetna bora s lijeve strane označava veliku usredotočenost na samog sebe i sklonost ka depresiji. Također se povezuje s upalom desni zbog oslabljenog imuniteta.
  • Dvije ravne bore koje idu od unutrašnjih rubova obrva prema čelu ukazuju na moguće probleme u radu jetre. Povezuju se i s napetošću živaca i otežanom sposobnošću donošenja odluka.
  • Uspravna bora koja kreće od sredine obrva karakterizira osobe koje teško podnose autoritete. One su čvrste i odlučne i uživaju u osjećaju moći i vlastite sposobnosti. Kada ne uspiju postići ono što žele, obuzima ih osjećaj nemoći.
  • Ako je bora od sredine obrva vodoravna, znači da je osobi važnija moć od autoriteta. Međutim, želja za pokazivanjem moći se povlači da bi ustupila mjesto osjećaju unutrašnjeg mira.
  • Bora sa desne strane lica, koja kreće od početka nosa prema vanjskom rubu lica, pokazuje snažnu živčanu napetost, uzrokovanu nekim događajima ili osobama. Ovakve osobe često pate od glavobolje i nesanice.Izvor: miss7zdrava.24sata.hr
    (S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti