Amel Ćurić i Emina Jahović: Kost je priča o nesretnoj ljubavi

Piše: Redakcija

Amel Ćurić i Emina Jahović-Sandal su prošle sedmice u Zagrebu snimili spot za duetsku pjesmu “Kost”. O nastanku saradnje, ali i o tome kako su se poput dva profesionalca uživjeli u ulogu koju je tema pjesme zahtijevala, govore prvi put za naš magazin

Piše: Fatima Šehović

Iako Emina Jahović-Sandal nije imala priliku kao članica žirija komentirati nastup pobjednika posljednjeg izdanja regionalnog muzičkog takmičenja “X Factor”, budući da su sudjelovali, svako u svojoj ulozi, u različitim sezonama, teško joj je bilo ne primijetiti izvandredan vokal Amela Ćurića. Nakon nekog vremena, popularna pjevačica s adresom u Turskoj je upoznala bh. pjevača, te je prijateljstvo među njima rezultiralo i poslovnom saradnjom. Naime, Emina i Amel su nedavno snimili duet “Kost”, a magazinu “Azra” ustupaju i prve fotografije s prošlosedmičnog snimanja spota u Zagrebu.

Najviši standardi

– Duetsku pjesmu „Kost” mi je ponudio Miloš Roganović, hitmejker iz Beograda, koja mi se mnogo dopala na prvo slušanje i odmah sam znao da bi Emina bila idealna za ovu priču. S obzirom na to da sam nedavno osvojio nagradu za najbolji spot godine, postavio sam sebi vrlo visoke standarde. Emina je ta koja je uvijek imala kvalitetnu produkciju, tako da se u početku znalo da ovaj naš spot mora biti urađen na najvišem nivou, ništa manje od toga – kaže Amel za „Azru” i dodaje kako publika može očekivati vrhunsku filmsku priču i spot koji ih definitivno neće ostaviti ravnodušnim.

Ekipu koja je radila na pjesmi i spotu, osim Miloša Roganovića, čine i autor muzike Marko Đurašević, te reditelj spota Dario Radušin iz Zagreba, gdje je spot i snimljen. Kao i u svakom prethodnom radu, cilj im je bio da emocije koje su u pjesmu unijeli, prenesu i na gledatelje. Čitava ideja, kao i inicijativa, bila je prepuštena Amelu, a spot, koji će publika imati priliku početkom novembra pogledati, govori o jednoj nesretnoj ljubavi.

– Pjesma je nastala iz stvarnog, autobiografskog doživljaja autora muzike za ovu pjesmu, Marka Đuraševića, koji je svoju ljubavnu emociju prenio na papir, što je tekstom upotpunio Miloš Roganović. Emina i ja smo se kao pravi profesionalci, jer u ovom poslu morate biti i glumci da biste prenijeli atmosferu pjesme, uživjeli u tu ulogu, baš kao da nas dvoje proživljavamo nesretnu ljubav. Budući da smo se saživjeli s pjesmom, kad smo ušli u studio, iz nas je izašla emocija kao da se nama dvoma desila nesretna ljubav. Emociju smo prenijeli u spot i odglumili te scene. Snimanje je proteklo u jako dobrom raspoloženju i uz mnogo smijeha – kaže Amel.

Emina veoma vodi računa o svakom segmentu svoje karijere. Osim u muzičkom, lijepa mama dvojice dječaka rezultate postiže i u modnom poslu. Za ovu saradnju je, zaključujemo, presudio kvalitet, profesionalni i ljudski. Ona, priča nam, ne samo da obraća pažnju na to ko je izvođač pjesme, već veoma vodi računa i o tome kakav je tekst i energija pjesme koju će izvoditi.

– Amela sam zapazila još tokom takmičenja, gdje je pobijedio u drugoj sezoni, onoj u kojoj ja više nisam učestvovala. Izuzetno je talentiran momak, sjajan pjevač i u njemu postoji nešto zbog čega vjerujem da će biti velika zvijezda. Pozitivna ambicija koju ima, glad za uspjehom, ali bez želje i namjere da bilo kome drugom naudi i da “gazi” po drugima da bi ostvario svoje ciljeve, to su sjajne osobine, koje uz talent koji ima mogu samo da ga vode pravim putem. Amel je znao s kim radi i kako da se ponaša, pa smo sve to jako lijepo odradili. Iako nisam planirala da snimam duet, kada mi je pustio pjesmu “Kost” odmah mi se svidjela i brzo smo se sve dogovorili – kaže nam Emina i nada se da će se i publici svidjeti pesma koliko i njoj samoj.

Amel o Emini ima samo riječi hvale, izuzetno je cijeni kao pjevačicu, te kaže kako je ona jedna od najkarizmatičnijih i najljepših pjevačica na estradi. Priliku da upozna njenog supruga, tursku muzičku zvijezdu Mustafu Sandala, bh. pjevač ovoga puta nije imao. No, Mustafa je preslušao njihovu zajedničku pjesmu.

– Emina plijeni posebnom energijom, vrhunska je glumica, odgovorna i pravi profesionalac. Ima smisla i za humor i jako je srdačna osoba. Jednostavno, kada uđe u neku prostoriju, mora ostati primijećena. Još nisam imao priliku upoznati Mustafu Sandala, ali on je preslušao pjesmu i predviđa da će biti veliki hit. Prema njegovom mišljenju, Eminin i moj glas odlično idu zajedno, a to je jedna od bitnijih stavki za uspješan duet. Mustafa je svjetska zvijezda, imponuje mi dobiti lijepe komentare – kaže Ćurić, kome je ova godina plodonosna, ne samo na poslovnom već i na privatnom planu.

Prvi album

Za razliku od nesretne ljubavi, koju je otpjevao s Eminom, njegova stvarna ljubavna priča je ispunjena srećom. Svoju dugogodišnju djevojku Jelenu Čabarkapu je zaprosio na ljetovanju u Španiji, a da je njegova izabranica rekla “DA”, Amel je objavio na svojim društvenim mrežama.

– Ovo je samo početak. Uspio sam u svojim namjerama koje sam zacrtao prije godinu i ne mislim stati. Već sada je u planu i nova pjesma za proljeće naredne godine, a do ljeta očekujem da izdam i svoj prvi album. Zajedno s bendom nastupam širom BiH, ali i zemalja u Regionu. Upornost, rad i disciplina mogu dovesti do uspjeha, a s druge strane, kroz sve ove godine, sakupio sam i mnogo iskustva. Jednostavno, nekada treba da prođe neko vrijeme kako bi stvari legle na svoje mjesto.
Mnogo ulažem, a samo onaj ko ulaže, može da očekuje da se to jednog dana počne vraćati. Kad je riječ o mojoj ljubavi, istina je da sam jako sretan. Jelena i ja još nismo zakazali termin za svadbu, ali će se desiti uskoro, jer čemu služe zaruke nego da najave vjenčanje. I ja se nadam da će biti u narednoj godini. I Jelena, kad sam joj pustio pjesmu “Kost” i rekao da bih je mogao otpjevati s Eminom, bila je oduševljena, zato što je i sama izvodila neke njene pjesme tokom takmičenja “ZMBT” – kaže Amel na kraju razgovora za “Azru”.

Pročitajte još