Savjeti koji će pomoći da se riješite celulita

Piše: Redakcija

Dolazak vedrijih sunčanih dana označava i početak nošenja oskudnije ljetne odjeće. Nažalost, za neke dame to predstavlja i noćnu moru jer strahuju od pokazivanja celulita. Premda je riječ o uobičajenoj pojavi uz njega se učestalo vežu negativne konotacije, posebno kada je estetika u pitanju.

Kako se riješiti celulita?  Pitanje je koje si s dolaskom sunčanih dana postavljaju brojne žene. Dobro je poznato kako efikasno rješenje ovog “problema” leži u njegovom sustavnom i postupnom rješavanju. Pravilna prehrana, redovita tjelesna aktivnost i masaža su tri ključna faktora koja nam pomažu u borbi s ovim zakletim neprijateljem velikog broja žena.

Instagram

Premda smo svjesni kako do rezultata ne dolazi preko noći, ipak se nadamo magičnom štapiću koji će nas u tili čas riješiti celulita. A danas ćemo se pozabaviti upravo ovom kategorije te ti donosimo savjete kako se brzo i jednostavno riješiti nepopularne narančine kore. Sve u svemu, imaš još vremena prije mora!

Šta je zapravo celulit i kako on nastaje?

Riječ je o potkožnoj naslazi masnog tkiva s karakterističnim udubinama i čvorićima, a nastaje iz razloga nedovoljne sposobnosti organizma da se riješi suvišnog otpadnog materijala. Štetne se tvari gomilaju u masnim stanicama koje se nalaze ispod kože, a rezultat toga je povećavanje njihovog obujma. Stanice stvaraju pritisak na kožu i uzrokuju vidljivu površinsku kožnu deformaciju koja podsjeća na izgled narančine kore. Premda su naučna istraživanja pokazala kako podložnost celulitu može biti genetski uvjetovana, on u prvom redu nastaje kao rezultat nezdravog načina života. Uz njega se vezuju i brojne zablude, a nekih od njih možeš se prisjetiti upravo ovdje. Ipak, ono što nije zabluda jest podatak da se možeš riješiti celulita. I velika putovanja započinju malim korakom pa tako i borba protiv celulita valja krenuti već danas. Jasno je kako instant rješenja (nažalost) nema, ali ovi trikovi bi mogli biti od velike koristi!

Brzi vodič za rješavanje celulita Možemo li se celulita riješiti u mjesec dana? Teško. Možemo li pokušati? Naravno! Prva stavka neka bude popravljanje kondicije: vožnja biciklom, šetnja, penjanje niz stepenice – jednostavne aktivnosti koje mogu značajno poboljšati naše zdravlje. No, vježbe protiv celulita možeš provoditi i u svom automobili. Dok čekaš na zeleno svjetlo ili ako si zapela u koloni iskoristi taj trenutak kako bi  zaposlila bedra – zategni mišiće i zadrži ih tako 15 sekundi, a onda ih pustite. Ponavljaj to sve dok ne kreneš. Eto, ko bi rekao da i prometna gužva može biti od koristi! Jutarnje istezanje je vrlo važna stavka pri aktivaciji organizma i pri postizanju bolje prokrvljenosti organizma. Svjesni smo kako ti se nerijetko ne da ispuniti ovaj zadatak, no ključ uspjeha krije se u tome što to možeš učiniti već na krevetu! Rastezanje u krevetu je idealan način da se pokrene cirkulacija i razbudi organizam.

Osim masaža, od pomoći pri rješavanju celulita mogli bi biti i suho četkanje te štipanje. Suho četkanje je u suštini oblik fizičkog pilinga, a njegove vrline i mane možeš pronaći ovdje. Štipanje kože pomoći će njezinoj prokrvljenosti te će pridonijeti boljem upijanju krema protiv celulita specijaliziranih za zatezanje kože. Kako to pravilno izvesti? Počni kružeći oko bedra objema rukama i kreći se prema gore, uz blagi pritisak. Tako ćeš potaknuti izbacivanje celulita iz kože u limfne čvorove, a plus je što ovu tehniku  možete koristiti i za ruke i za trbuh. Trik koji je zaludio Instagram: Kako se riješiti celulita u sedam dana U prethodnim recima smo ti pokušali dati ubrzani čas rješavanja celulita, odnosno predstaviti ti jednostavne inačice koje pokušavaju parirati velikoj trojci. Šetnje i vožnja bicikl (pa čak i vježbe u automobilu) uskaču ako ne možeš redovito vježbati, štipanje i suho četkanje su tu ako nisi u mogućnosti otići na anticelulitnu masažu, a od pomoći će biti i saznanje kojih je to devet najgorih namirnica za celulit. Ako ti se čak i ovo čini kao puno posla, onda bi se trebala poslužiti trikom kanadske influencerice Farah Dhukai, koju na Instagramu prati više od 6 miliona ljudi! Ona se kune da je pronašla idealan način kako ukloniti celulit već za sedam dana! Da, dobro si pročitala! Kako se riješiti celulita? Uz pomoć morskih algi.

One su danas lako dostupne u supermarketima  i prodavaonicama zdrave hrane, a Farah ih potopi u otopini hladne kafe. Potom algu postavi na područje zahvaćeno celulitom te zalijepi prozirnu foliju i ostavi 15 minuta, a zatim ispere hladnom vodom. Za uspješan rezultat preporučuje da se ovaj postupak provodi sedam dana za redom. Ako je vjerovati njezinim pratiteljicama – ovaj trik stvarno djeluje!

Izvor:miss7

(Dž.S.)

 

Pročitajte još