Tematsko veče “Dijete u fokusu” održano u Mostaru: Roditelji djece koja boluju od dijabetesa razmjenili iskustva, dobili i savjet stručnjaka

Piše: Azra

Humanitarna udruga „Zvončica“ organizirala je u Mostaru tematsko veče  “Dijete u fokusu”, uz saradnju stručnih osoba i roditelja, gdje se razgovaralo o gorućim temama koje se tiču naših najmlađih.

Završno druženje na temu “ Dijabetes i pretilost” održano je 1. februara u dvorani HD Herceg Stjepana Kosače, uz saradnju sa Udrugom dijabetičara HNK/Ž Insula.

Kroz ovo druženje pružena je prilika čuti razna iskustva roditelja djece koja boluju od dijabetesa, svakodnevne borbe i poteškoće s kojima se susreću.

Također, stručno izlaganje nutricionistikinje Nevene Pandža, te doktorice prehrambene tehnologije Marine Zorić, pružilo im je jako korisne informacije o načinu zdrave ishrane i životnih navika djece koja se boluju od dijabetesa.

Cilj druženja je približiti javnosti sve poteškoće i probleme koje prate naše najmlađe, te naći zajedničko rješenje u prevazilaženju prepreka za njihovu svakodnevnu borbu, unaprijediti medicinsku, socijalnu zaštitu oboljelih i omogućiti što bezbrižnije djetinjstvo.

Piše: Ilda Balić

Pročitajte još