Ova biljka u dom privlači bogatstvo, ljubav i zdravlje: Zavisi u kojem je uglu držite

Piše: L. K. P.

Pomoću ove šupljikave biljke možete da razmnožite sreću, novac i uspjeh. Lijepa je, a ne zahtjeva posebnu njegu.

Riječ je o biljci koja se zove sretni bambus. Ova dekorativna biljka veoma je popularna u feng shuiu zbog moćne energije koju širi prostorom u kojem se nalazi. Brzo raste, a djeluje čvrsto i stabilno.

Njena stabljika je šuplja, što simbolizuje otvoreno, ponizno srce.

Bambus je takođe simbol sreće i dugovječnosti, a ova biljka je povezana sa svih pet elemenata, što je čini jednom od vodećih biljaka za privlačenje i napredak u feng shuiu.

Za druge elemente vezuje se na sljedeći način: drvo – same biljke, zemlja – kamenje koje se koristi za rast biljaka, voda – voda s kojom rastu biljke, vatra – predstavljena crvenom trakom koja se često vezuje za njih, metal – staklena posuda u kojoj držite bambus. Ako je to keramička posuda, treba da sadrži nešto metalno ako se koristi, kao što je novčić ili figurica.

Gdje da stavite bambus u domu kako bi on djelovao?

Da biste privukli više prosperiteta, stavite tri ili devet stabljika bambusa u ugao bogatstva u vašem domu. Da biste pronašli ugao bogatstva, stanite na prednji ulaz svog doma ili sobe i locirajte krajnji lijevi ugao. Postavite svoj sretni bambus tamo s namjerom da nastavite rast i širenje vaših finansija.

Postavljanje sretnog bambusa u ugao odnosa može pomoći u podršci vašoj namjeri da uspostavite harmoničan odnos između vas i vašeg sadašnjeg ili budućeg partnera.

Da biste pronašli područje odnosa u vašem domu, stanite na ulazna vrata i locirajte krajnji desni ugao svog doma.

Takođe, možete pronaći područje odnosa u vašoj spavaćoj sobi tako što ćete stajati na vratima spavaće sobe i locirati krajnji desni ugao sobe. Postavite vazu s vodom u ovo područje sa dvije stabljike sretnog bambusa: jedna koja predstavlja vas, a druga vašeg partnera. Najbolje je ako su dvije stabljike slične veličine, što simbolizira uravnotežen odnos između vas i partnera.

Sretni bambus je povezan s elementom drveta, koji predstavlja rast, nove početke i porodičnu harmoniju. Pokušajte da stavite bambus blizu ulaza u svoj dom da biste unijeli bilo koji od ovih aspekata u svoj život. Ulazak u vaš dom je način na koji energija dolazi u vaš život, tako da je ovo sjajno područje za aktiviranje lijepih vibracija bambusom.

U feng shuiu, vaš sto predstavlja vašu karijeru, posao i vaš životni put. Ako vam je potreban veći rast u vašem poslu, sretan bambus na vašem stolu može vam pomoći da inspirišete rast i proširenje u vašoj karijeri.

Kako će bambus reagovati i na energiju u vašem domu i šta može privući, zavisi i od broja bambusa koje imati u domu:

 

Dvije stabljike predstavljaju ljubav.

 

Tri stabljike predstavljaju sreću, bogatstvo i dug život.

 

Pet stabljika predstavlja područje života koje utječe na bogatstvo.

 

Šest stabljika predstavlja sreću i bogatstvo.

 

Sedam stabljika predstavlja dobro zdravlje.

 

Osam stabljika predstavlja rast.

 

Devet stabljika predstavlja veliku sreću.

 

Deset stabljika predstavlja savršenstvo.

 

Dvadeset i jedna stabljika predstavlja moćan blagoslov, piše sensa.hr.

Pročitajte još