Za šta je sve dobro ricinusovo ulje: Nije samo za kosu

Piše: L. K. P.

Ulje ricinusa potiče stvaranje kolagena i elastina te time smanjuje pojavu bora, radi čega je hit i u kolekcijama za zrelu kožu.  Osim toga, djeluje na smanjenje pojave mitesera, ali i pozitivno utječe na rast trepavica, kose i obrva.

Često je dio kolekcija za njegu obrva i trepavica, nalazi se u formulama koje potiču rast. Također se nalazi u linijama za rast noktiju, ali i protiv opadanja kose. Ovo su još neke njegove dobrobiti:

  1. Obnavlja oštećenu kožu peta

Na vlažnu kožu obilno nanesite ulje i navucite pamučne čarape. Najbolje prije spavanja, kako bi ulje što duže djelovalo.

  1. Njeguje ispucale usne

Jednostavno nanesi kap ricinusovog ulja na usne i ostavi da djeluje. Možeš ga koristiti i kao zamjena za sjajilo. Funkcionira izvrsno zbog gustoće ulja.

  1. Super je za skidanje šminke

Ovo čudo od ulja nalazi se u skidačima šminke, a možete ga pomiješati s nekim drugim uljem, kao što je ono suncokreta, kako biste imali posebno ugodno sredstvo. Namijenjeno je svim tipovima kože, od suhe do masne.

Djeluje kao humektant, tvar koja zadržava vlagu u koži. Ujedno se ponaša kao barijera, sprječava da vlaga ishlapi.

  1. Djeluje kao hidratantno sredstvo

Proizvođači dodaju ricinusovo ulje kozmetičkim proizvodima i proizvodima za ličnu njegu, kao što su losioni, balzami i kreme.

No, ricinusovo ulje može se koristiti i samostalno, kao hidratantna krema. Ako vam je gusto, pomiješajte ga s nekom kremom ili uljem od badema, kokosa ili jojobe.

  1. Za podočnjake i sitne borice

Masne kiseline u ricinusovom ulju mogu pospješiti oporavak kože i smanjiti pojavu ožiljaka od akni i bora, pa ga zato možete staviti ispod i oko očiju kako bi zagladili sitne linije nastale isušivanjem kože i posvijetlili boju podočnjaka, piše Health.​

Pročitajte još