Spavanje bez jastuka ima brojne koristi

Piše: Redakcija

Rijetki ljudi spavaju bez jastuka, a spavanje s njim možda nije najbolji način za odmor jer može utjecati na tijelo i raspoloženje. Spavanje bez jastuka ima brojne koristi.

Smanjuje bolove u leđima

Neki jastuci mogu dovesti do neprirodnog položaja za spavanje, a podrška koju pružaju ne traje dugo. Kada spavate bez njih, kralježnica se može odmoriti, a tijelo je u prirodnom položaju.

Pomaže kod bolova u vratu

Većina jastuka vam ne omogućuje da spavate u prirodnom položaju. Naprotiv, mogu čak pogoršati držanje tokom spavanja. Dugotrajno savijanje vrata na bilo koji način izazvat će nelagodu, a prečvrsti ili premekani jastuci mogu dovesti do bolova u vratu.

Sprječava glavobolju

Ako se budite s glavoboljom možda je kriv vaš jastuk. Previsoki jastuci uzrokuju napetost u vratnim mišićima zbog čega se mogu pojaviti jutarnje glavobolje.

Može ublažiti stres

Neudobno spavanje izazvano jastukom može utjecati na poremećeni san .Tijelo tako ima manje vremena za mnoge važne funkcije koje obavlja, a stalni nedostatak sna može utjecati na vaše raspoloženje.

Može biti dobro za kosu

Ako se ujutro budite sa suhom i zamršenom kosom, to može biti zbog jastuka. Jastučnice također mogu upiti ulja s  kose, čineći je suhom i lomljivom.

Izvor:24sata.hr

(Dž.S.)

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti