Šta doručkuju djeca Jelene Đoković skoro svaki dan: Zdravo i brzo se sprema

Piše: L. K. P.

Supruga najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, Jelena Đoković veoma vodi računa o tome kako se hrani, a tu brigu je usmjerila i na svoju djecu, sina Stefana i kćerkicu Taru.

Poznato je takođe da i Novak veoma vodi računa šta unosi u sebe, a to i ne čudi budući da je izuzetno fizički aktivan, uvijek u punoj formi i treningu. Jelena i Novak godinama ne jedu meso, a njihovi obroci moraju da budu izbalansirani i zdravi.

Jelena nije željela da joj drugi spremaju hranu za djecu, već se trudi da im svako jutro sama pripremi ukusne obroke, koji su dobro izbalansirani, u kojima nema mnogo masnoća niti šećera.

Tara i Stefan vole maminu kuhinju i veoma su joj zahvalni na posvećenosti koju svakodnevno pokazuje prema njima. Iako rijetko kada govori o privatnom životu u javnosti ona je jednom prilikom otkrila šta je to što svojim mališanima priprema za doručak.

— Nekad su različite proporcije, ali manje-više je uvijek isto: chia sjemenke, konoplja, maka sjemenke, dud, lan, kakao, kokos, kamu mamu, vanila i ovas plus kokosovo mlijeko. Sutra ću samo dodati svježe voće i svježe cijeđen voćni sok uz ovo — napisala je Jelena svojevremno i pokazala fotografiju doručka koji se priprema noć ranije, tako što se preko navedenih namirnica nalije kokosovo mlijeko, pokrije i ostavi da odstoji do jutra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

Od malih nogu, dok je još bio beba, Jelena je Stefanu često spremala pire od banane i avokada, koje ponekad zasladi medom, javorovim sirupom, rogačem u prahu ili sirupom agave.

— Volim sve da spremim uveče, jer jer moj mališan jutranja ptičica puna energije čim se probudi. Zato planiram jutarnje obroke za sve nas u večernjim satima. Potrebno mi je pet minuta — govorila je Jelena svojevremeno.

Kao beba Stefan je u ishrani imao ribu i meso, ali onda su svi prešli isključivo na biljnu hranu, pa s dolaskom Tare odmah je situacija bila jasna, nema životinjskih namirnica u ishrani. I dan danas je tako.

— Stefan je imao normalnu ishranu sa mesom i ribom prvih godinu i po dana, a onda je prešao na biljnu ishranu i mnogo je dobro i mnogo je zdrav, a Tara je od početka do kraja, samo na biljnoj ishrani, hvala bogu nikada nismo imali problema sa njenim zdravljem. Djeca su potpuno na biljnoj ishrani, bez ikakvih problemčića, jedu krompire kao ludi i krastavce i mrkve. Dosta im dajem i smutije i povrće, sve to izblendam, neka djeca su geniji i odmah sve jedu, moja djeca ne jedu još zelene salate, ali ne paničim, jer im to dajem kroz suplementaciju ili šejkove. I ne pržimo, već kuhamo, jedu kuhani krompir ili pire — objasnila je Jelena jednom prilikom.

Izvor: Glossy.rs

Pročitajte još