Sastojke pronađite u svom domu: Trikovi za ljepotu koji vas neće koštati ništa

Piše: Redakcija

Internet je odavno postao glavni izvor inspiracije za žene iz cijelog svijeta. Dok možemo pronaći  glavne trendove iz svijeta mode i ljepote, imamo priliku naučiti i neke trikove koji nam mogu kasnije značiti. Za vas smo ovoga puta pripremili savjete zahvaljujući kojima ćete uštedjeti, a da pritom nećete morati ‘žrtvovati’ svoje uobičajene rituale njege

Uz malo strpljenja do ljepše kose

Sjajna, zdrava i bujna kosa san je svake žene. No, umjesto polaganja nade u skupe čudesne preparate bolje je da se naoružate strpljenjem i usredotočite se na prehranu. Ribu i bademe trebali biste jesti što češće. Te namirnice napravit će kuru kose iznutra: struktura će joj ojačati, a nakon tri mjeseca izgledat će zdravije. Također, budite svjesni kako mnoge drastične dijete štete kosi: pojačano će ispadati, a vlasi će biti krhkije i lakše će se oštećivati.

Uvojci preko noći

Ovaj savjet pomoći će vam da uljepšate svoju kosu. Potrebna vam je što je moguće šira traka za kosu. Na nju namotajte pramen po pramen kose. U početku ovaj tretman, koji je moguće raditi na svim tipovima kose koja ja duga barem do brade, zahtijeva malo prakse, ali vrlo brzo ćete se izvještiti. Trebate prespavati s trakom i sljedećeg jutra veselit ćete se lijepim uvojcima. Samo što ih još prstima trebati oblikovati u željenu formu. Umjesto rastezljive trake za kosu možete koristiti i tanke trake od pamučne tkanine izrezane od stare majice kao uvijače.

Duže uživanje s bojom

Kada odabirete novu boju kose, jedan od uvjeta je svakako i postojanost boje – htjeli biste da traje što duže. Da biste to postigli, pri kupovini šampona i regeneratora pazite da ne sadrže natrij lauril sulfat (SLS) i već ste učinili sve kako treba, a usto izbjegli prerani odlazak frizeru. SLS uzrokuje brže ispiranje pigmenta boje.

 

Suhi šampon iz kućne radinosti

Beauty blogeri preporučuju upotrebu suhog šampona za kosu koji možete napraviti sami kod kuće. Pola šoljice bijelog ili kukuruznog škroba pomiješajte s pola šoljice praška za pecivo i dodajte pet kapi eteričnog ulja. Miješajte viljuškom dok se svi sastojci ne sjedine u kašastu masu. Prelijte smjesu u teglu koju ste sterilizirali. Ko ima tamnu kosu, umjesto bijelog škroba u smjesu treba staviti kakao. Nanesite smjesu kistom na kosu, ostavite kratko da djeluje, a zatim iščetkajte. Šampon traje i do dvije sedmice.

Kraj crvenilu

Nervira vas crvenilo na koži? Pokušajte s ovim kućnim lijekom: čistu pamučnu tkaninu uronite u toplo  mlijeko, položite je na lice i opustite se na 10 minuta. Mliječna kiselina umiruje i njeguje kožu pod stresom.

Naspavajte se!

Nastojte sebi uvijek priuštiti 7-8 sati sna. Studija kozmetičkog brenda „Estée Lauder“ dokazala je kako zbog premalo sna naš ten postaje neujednačen, a bore vidljivije. San je jedan od najboljih besplatnih tretmana ljepote!

Mat ten zahvaljujući dezodoransu

Ovaj savjet može zvučati čudno na prvi pogled, ali Gucci Westman, slavna vizažistica iz SAD-a, garantira uspješnost ovog trika u hitnim slučajevima: “Kada mi se koža zasjaji, pa izgledam kao da sam se premazala mašću, stavim na prst malo neutralne deo kreme te lagano utapkam na kritična područja – obično je to čelo i oko nosa – i koža postane mat”, kaže Gucci.

Lijepi na fotografijama

Vrlo jednostavan trik profesionalnih modela: lagano podignite glavu, izvucite bradu prema naprijed i dišite na usta.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti