Znate li koliko žvake imaju kalorija?

Piše: Redakcija

 

Žvakaća guma pravi je prijatelj – tako je divnog okusa, žvakanjem vas odvraća od pravog jela, a kako je ne gutate, to znači da nema ni štete od to malo šećera koliko krije.

Veću lažu sami sebi niste mogli reći.

Ovisi naravno koliko često posežete za žvakama i koliko vam treba da je promijenite, ali koliko god da ih žvačete znajte da ste u toj maloj gumiranoj slastici u svoj organizam unijeli puno više kalorija nego što što slutite.

Mnogi žvake vide kao “prvu pomoć” da utale glad,  ne znajući da uporno žvakanje organizam potiče na još veću glad.

Jedna žvakaća guma, čak i ona sugar free, u sebi sigurno sadrži minimalno 2 do 5 kalorija. No, problem je što te male žvake uglavnom ne žvačete jednu po jednu, već minimalno dvije stavite u usta, onda se i količina kalorija dupla, naravno.

Zapravo, tim naučnika je izračunao koliko kalorija pojedete ako svaki dan tijekom godine dana uzmete samo dvije male žvake i došli su do brojke od 1.344 do 3.360 kalorija na godišnjem nivou.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti