Zašto bi trebalo da jedemo kruške?

Piše: Redakcija
1622637426_Depositphotos_8468017_s-2019.jpg

Ako je neko voće nepravedno zapostavljeno, onda je to kruška. Ona je odlična namirnica za pankreas i jetru, pospješuju čišćenje i može da spriječi cirozu. Istraživanje američkih naučnika, čiji su rezultati objavljeni u časopisu “Nutrition and Food Science”, otkriva da je samo jedna kruška dnevno potrebna za smanjenje rizika od nastanka gojaznosti za čak 35%.

– Naše istraživanje upućuje da postoji povezanost između učestale konzumacije krušaka i smanjenog rizika od nastanka gojaznosti, srčanih bolesti, različitih vrsta raka i dijabetesa tipa 2 – navodi se u istraživanju.

Kruške su bogate flavonoidima i antioksidansima – štite organizam od starenja i brojnih zdravstvenih problema. Imaju u sebi mnogo vitamina i minerala.

Kruška je i odličan izvor dijetalnih vlakana. Ona ubrzava metabolizam, a istovremeno produžuje osjećaj sitosti i smanjuje želju za grickalicama.

Jedna kruška srednje veličine ima oko 90 kalorija. Sadrži vitamin C, laktozu i glukozu, ali u njoj ima i levuloze – najslađeg prirodnog šećera.

Kora kruške bogata je vlaknima koja snižavaju loš, LDL holesterol.

Izvor: novosti.rs

(L.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti