U minuti uspravniji: Trik s peškirom od 60 sekundi koji popravlja loše držanje

Piše: Redakcija

Zbog prekomjernog gledanja u računar i mobitel najviše stradavaju vrat, ramena i gornji dio leđa.

Tokom vremena položaj glave se mijenja te ona ide sve više prema naprijed, kao i ramena, što izuzetno opterećuje vratnu kičmu te utječe na cjelokupno držanje tijela, koje se pogoršava.

Srećom, postoji jednostavan način kako popraviti štetu i ispraviti loše držanje. Riječ je o triku s peškirom koji je osmislio cijenjeni kiropraktičar dr. Alan Mandell iz Floride, a za koji će vam trebati samo jedna minuta kako biste osjetili olakšanje i poboljšanje.

Vježba se izvodi tako da raširenih ruku primite peškir tako da su vam laktovi pod devedeset stepeni. Rastegnite peškir tako da uvlačite lopatice i držite oko deset sekundi, opustite pa ponovite. Osjetit ćete lagani osjećaj žarenja između lopatica.

Ponovite to nekoliko puta unutar jedne minute i brzo ćete osjetiti da su mišići između ramena i vrata ojačali, a to će utjecati i na pravilnije držanje tijela.

Precizno izvođenje trika s peškirom koji u 60 sekundi popravlja loše držanje pogledajte u videu:

Izvor: zadovoljna.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti