Hrana koju biste definitivno trebali izbjegavati za doručak

Piše: Azra

Doručak je najbitniji obrok u danu. Zašto? Zato što nam on daje energiju za cijeli dan te hrani naš organizam potrebnim nutrijentima te ga svakako ne biste trebali izbjegavati.

 


No nije sva hrana za doručak tako dobra. Baš kao i za sve ostale obroke neku hranu bismo jednostavno trebali izbjegavati jer nije tako hranjiva. Doručak bi trebao biti hranjiv te sadržavati kako proteine tako i masti, ugljikohidrate, vlakna i vitamine.
Kosu biste hranu trebali izbjegavati za doručak saznajte u nastavku.

1. Pekarski proizvodi
Pekarski proizvodi poput hljeba, peciva, kroasana i ostalih proizvoda nisu hranjivi te sadržavaju puno šećera i bijelog brašna koji imaju visok glikemijski indeks te ne daju dovoljno energije kao što i otvaraju apetit.
2. Pahuljice
Pahuljice sadrže previše šećera, ne sadrže kvalitetna vlakna te ste nakon njih vrlo ubrzo gladni.
3. Energetske pločice
Energetske pločice sadrže jako malo vlakna, a previše aditiva i šećera te baš iz tih razloga nisu dobar izbor za doručak.
4. Voćni sokovi
Voćni sokovi prepuni su šećera bez kvalitetnih sastojaka i podižu razinu šećera u krvi.

 

Izvor: wall.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti